75-erių moterį išgelbėjo senas mygtukinis telefonas: po 4 val. paieškų – stebinančios promilės

Miške tamsoje pasiklydusią garbaus amžiaus moterį išgelbėjo senas mygtukinis telefonas – ji paskambino pareigūnams ir papasakojo, ką mato aplinkui.

75-erių moterį išgelbėjo senas mygtukinis telefonas: po 4 val. paieškų – stebinančios promilės.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
75-erių moterį išgelbėjo senas mygtukinis telefonas: po 4 val. paieškų – stebinančios promilės.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-26 06:37

75 metų Panevėžio rajono gyventoja vakare užsuko į svečius pas draugę, paskui patraukė į namus, bet jų taip ir nepasiekė – pakeliui nuklydo visai į kitą pusę ir atsidūrė Panevėžio pašonėje esančio karinio dalinio teritorijoje.

Tamsoje buvo sunku įžiūrėti, kas yra aplinkui ir kaip rasti kelią. Kaip vėliau dėstė nelaimėlė, pasiklydusi iš pradžių ji ėjo palei kažkokio upelio pakrantę, kol pateko į dumblyną.

Permirkusius batus moteris nusiavė ir toliau ėjo basa.

Moteris sugebėjo paskambinti Bendrajam pagalbos centrui ir policijai, bet jos turėtas telefonas buvo seno modelio, todėl gelbėtojams nepavyko nustatyti tikslios jos buvimo vietos.

Pasak Bendrojo pagalbos centro atstovės Vilmos Juozevičiūtės, tą vakarą operatoriai sulaukė keisto moters advokatu prisistačiusio vyro skambučio. Kaip vėliau paaiškėjo, tądien moteris su teisininku aptarė kažkokius reikalus, bet pasiklydusi ji sumąstė pirmiausia paskambinti jam, o ne Bendrajam pagalbos centrui.

Tokio nerimastingo skambučio sulaukęs vyras iškart puolė ieškoti pagalbos. Jis padiktavo savo klientės telefono numerį ir jį operatorės perdavė policijai.

Vis dėlto pradingėlei paskambinę policininkai nedaug ką išsiaiškino. Ji nesugebėjo pasakyti, koks tai miškas ir kurioje vietoje atsidūrė. Tamsoje aplink augantys medžiai ir krūmynai atrodė vienodi, o vieta nepažįstama.

Verkdama moteris nerišlia kalba pasakė, kad eina keliu, daugiau nieko tiksliau nenurodė. Ji pridūrė, kad toli tamsoje mato žybčiojančią šviesą. Moteris skundėsi, kad telefono akumuliatorius baigia nusėsti, todėl bet kurią akimirką aparatas gali išsijungti.

Moters telefonas buvo seno modelio, mygtukinis, tad operatoriai nurodė tik apytikslę vietą, kur ji klaidžioja. Paklaida buvo nemaža – spindulys apėmė 871 metrą.

Į šią teritoriją pateko dalis Pajuostės miško, Pajuostės kaime prie Panevėžio įsikūręs Karaliaus Mindaugo husarų batalionas.

Į paiešką įsitraukė policininkai, kinologai su tarnybiniais šunimis, keli vietos gyventojai, į padangę buvo pakelta skraidyklė su termovizoriumi, reaguojančiu į žmogaus skleidžiamą šilumą.

Vienu metu pradingėlė pareigūnams pasakė, kad mato kažkokius blokus. Karaliaus Mindaugo husarų bataliono atstovo Tomo Malinsko teigimu, kariai iškart suprato, kad moteris atsidūrė jų dalinio teritorijoje. Toje vietoje vyksta kariniai mokymai. Ten paieškai buvo pasiųstas karių patrulis.

Paskui pradingėlei pasisakius, kad pasiekė lėktuvų kilimo ir nusileidimo taką, kariai ją kaipmat surado. Paieška užsitęsė apie 4 valandas. Moteris į alkoholio matuoklį pripūtė apie 2 promiles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.