Per savaitę pasieniečiai du kartus saugojo pavojingus sprogmenis

Lietuvos–Rusijos valstybės sieną saugantys pasieniečiai šią savaitę sulaukė dviejų pranešimų apie ūkininkų dirbamos žemės laukuose rastus abiejų pasaulinių karų laikų sprogmenis.

 Sprogmenys.<br> VSAT nuotr.
 Sprogmenys.<br> VSAT nuotr.
 Sprogmenys.<br> VSAT nuotr.
 Sprogmenys.<br> VSAT nuotr.
 Sprogmenys.<br> VSAT nuotr.
 Sprogmenys.<br> VSAT nuotr.
 Sprogmenys.<br> VSAT nuotr.
 Sprogmenys.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

May 4, 2023, 5:57 PM, atnaujinta May 4, 2023, 5:59 PM

Trečiadienį į VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šilgalių pasienio užkardos pareigūnus kreipėsi ūkininkas, pranešęs, kad Slavikų kaime, Šakių rajone, apie 200 metrų nuo valstybės sienos, dirbdamas žemės ūkio darbus, rado sprogmenį. Informacija skubiai buvo perduota Bendrajam pagalbos centrui ir policijai. Pasieniečiai iškart ėmėsi saugoti šią vietą ir aplinkinę teritoriją, vėliau juos pakeitė policijos pareigūnai.

Kaip įprasta tokiais atvejais, pavojingoje vietovėje buvo įvestas planas „Skydas“.

Į įvykio vietą atvykę Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, jog tai Pirmojo pasaulinio karo 122 mm artilerijos sviedinys. Įvertinę jo būklę, pavojingą radinį kariškiai sėkmingai sunaikino vietoje.

Informacija apie rastą sprogmenį pasieniečiams šią savaitę – jau antra. Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Bardinų pasienio užkardos pareigūnai gavo pranešimą, kad Panemunės mieste ūkininkas, dirbdamas žemę, rado sprogmenį. Tąkart pasieniečiai taip pat ėmėsi saugoti pavojingo radinio teritoriją. O įvykio vieton atvykę LK Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai 122 mm Antrojo pasaulinio karo artilerijos sviedinį išsivežė neutralizuoti į Anužių karjerą, esantį Pagėgių savivaldybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.