Į purvą įklimpusi porelė pažėrė išminties perlų: patekę į bėdą tęsė išgertuves ir kūrė mįsles gelbėtojams

Panevėžyje į netgi kelių nesiekiantį Šermuto upelį įkrito gerokai apgirtę 56 metų vyras ir 65 metų moteris. Savo jėgomis moteris nepajėgė išsikapstyti, tačiau tai jai buvo nė motais – čia pat surengė išgertuves.

Greitoji.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Greitoji.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2023, 8:17 AM, atnaujinta May 4, 2023, 8:21 AM

Bendrasis pagalbos centras sulaukė pranešimo apie neįprastą įvykį Panevėžyje. Paskambinęs vos liežuvį apverčiantis vyras pranešė, kad į vandenį įkrito moteris.

„Operatorių paklaustas, ar ji nuskendusi, vyras atsakė, kad dar ne visai“, – sakė centro atstovė Vilma Juozevičiūtė.

Su girtu vyru buvo sudėtinga susišnekėti. Jis nesugebėjo pasakyti, kurioje vietoje įvyko nelaimė. Vyras tiktai sapaliojo: „Jei atrasite, tai atrasite.“ Paskui ryšys nutrūko.

Operatoriai dar keliskart bandė susisiekti su skambintoju, bet nesėkmingai.

Tik iš trečio karto jiems pavyko prisiskambinti, bet atsiliepė visai kitas vyras nei prieš tai paskambinęs šiuo telefonu.

Jis prisistatė esantis maršrutinio autobuso vairuotojas. Jis sakė, kad stovėjo Molainių gatvės pabaigoje esančioje stotelėje, kai prie autobuso priėjo girtas vyras ir paprašė leisti pasinaudoti jo telefonu, mat reikia išsikviesti pagalbą. Vairuotojas sutiko pagelbėti ir davė jam savo telefoną. Kažkam paskambinęs girtuoklis grąžino savininkui telefoną ir nuėjo.

Iš vairuotojo sužinoję tikslų adresą gelbėtojai nuskubėjo žiūrėti, kas ten nutiko. Šermuto upelyje jie rado gulinčius du žmones – moterį ir vyrą. Greičiausiai tai ir buvo tas pats skambintojas, kuris po pokalbio su Bendruoju pagalbos centru grįžo prie į bėdą patekusios moters.

Policininkai tarnybiniuose pranešimuose nurodė, kad rasta porelė gėrė alkoholinius gėrimus. Gylis toje vietoje siekia vos 40 centimetrų, tad purvyne įklimpusi porelė nepatogumų nejautė ir toliau girtavo. Ugniagesiai nelaimėlius ištraukė į krantą, juos apžiūrėjo medikai, bet į ligoninę nevežė. Nė vienam nieko nebuvo nutikę.

Moteris į alkoholio matuoklį pripūtė kone 3,7 promilės, vyras nesutiko pasitikrinti girtumo, nors akivaizdžiai buvo matyti, kad girtas. Abiem buvo surašyti protokolai. Už girtavimą ir girto pasirodymą viešojoje vietoje numatyta bauda iki 100 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.