Dingusio ir vėliau negyvo rasto panevėžiečio byla: ugniagesiai ieškodami vyro daiktų išnaršė Šventosios upę

Aiškindamiesi jauno Panevėžiečio mirties aplinkybes Ukmergės policijos pareigūnai kreipėsi pagalbos į ugniagesius. Šie pareigūnų prašymu ieškodami mirusio vyro daiktų išnaršė didelę Šventosios upės atkarpą.

 Ieškodami mirusio vyro daiktų ugniagesiai naršė Šventosios upę.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Ieškodami mirusio vyro daiktų ugniagesiai naršė Šventosios upę.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-20 12:54, atnaujinta 2023-05-20 13:06

Gegužės 13 d. dingusio, gausiomis pajėgomis ieškoto ir gegužės 18 d. negyvo rasto jauno panevėžiečio mirties aplinkybių tyrimą vykdantys Ukmergės rajono policijos pareigūnai penktadienį kreipėsi į ugniagesius ir paprašė jų pagalbos ieškant vyro daiktų.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, panevėžietis Lukas Kosmauskas gegužės 13 d. apie 11 val. iš Tilvyčio g. automobiliu „Mercedes-Benz“ išvyko į Vilnių ir dingo. 

Artimiesiems pasigedus jauno vyro, policija paskelbė jo paiešką, o socialiniame tinkle „Facebook“ buvo sukurta grupė „Luko paieška“. Būtent čia gegužės 18 d. vakare visų pirma pasirodė informacija, kad vyras rastas, tačiau žinios liūdnos.

Netrukus ir policija patvirtino, kad rastas vaikino kūnas. 

„Šį vakarą Ukmergės r., Leonpolio kaime, Šventosios upės įlankoje rastas vyro kūnas. Tyrimo metu nustatyta, kad tai Luko Kosmausko (gim. 1997 m.) kūnas. Pirminės apžiūros metu išorinių smurto žymių nenustatyta. Pradedamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Automobilis dar ieškomas“, – tąkart pranešė Panevėžio apskrities VPK.

O kitos dienos ryta buvo surastas ir vaikino automobilis. Jis rastas netoli tos vietos, kur buvo surastas kūnas.

Nors vyrui dingus jo paiešką vykdė Panevėžio apskrities VPK, suradus kūną visą tyrimą perėmė Ukmergės r. policijos komisariato tyrėjai. Aiškėja, kad dar penktadienį jie pagalbos kreipėsi į vietos ugniagesius ir paprašė išnaršyti Šventosios upę ieškant L.Kosmausko rūbų ir daiktų.

Ugniagesiai išnaršė kelių kilometrų upės vagos ir pakrantės ruožą nuo pat greitkelio Vilnius-Panevėžys iki Leonpolio kaimo, kur buvo rastas kūnas, tačiau nieko vertingo, kas galėtų padėti tyrimui, nerado.

Ikiteisminis tyrimas tyrimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti jauno vyro mirties aplinkybes, tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.