Ugniagesių savaitgalis: sulaukta per 160 iškvietimų, gaisruose žuvo net 4 žmonės

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 75 gaisrų ir atliko 89 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo 4 žmonės.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

May 22, 2023, 10:18 AM

Šeštadienio naktį pražūtingas gaisras kilo Telšiuose, Taikos gatvėje. Daugiabutyje degė butas šeštajame aukšte. Su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėję į vidų, ugniagesiai iš jo išnešė 3 žmones. Po kurio laiko medikai konstatavo moters ir dviejų vyrų mirtis. Gaisro metu kambaryje sudegė lova, buvo termiškai paveiktos sienos, nubyrėjo tinkas, aprūko kitos patalpos.

Sekmadienį, apie 17 val., Vilniuje, Žemynos gatvėje, atvira liepsna degė keturių kambarių butas daugiabučio aštuntajame aukšte. Ugniagesiai bute rado smarkiai apdegusį vyro kūną. Gaisro metu išdegė kambarys, apdegė balkonas ir kito buto balkono ir buto langų plastikiniai rėmai. Iš daugiabučio buvo išvesta 20 žmonių. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienį, apie 18 val., gautas pranešimas apie gaisrą daugiabutyje Kretingoje, Laisvės gatvėje. Kaimynai pranešė, kad iš buto sklinda degėsių kvapas. Atvykus ugniagesiams, buto durų niekas neatidarė, todėl teko jas laužti. Virtuvėje ant viryklės svilo maisto produktai, o viduje buvo du žmonės. Juos ugniagesiai išvedė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Po apžiūros jie buvo nuvežti į gydymo įstaigą. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Penktadienį, apie 18 val. 46 min., Vilniuje, Viršuliškių gatvėje, daugiabutyje, liepsnojo balkonas pirmajame aukšte. Gaisro metu išdegė balkonas, sudegė buto langas. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienio naktį, apie 3 val. 11 min., Vilniuje, Rudausių Sodų 11-ojoje gatvėje, iš gyvenamojo namo pastogės veržėsi dūmai. Gaisro metu apdegė apie 100 kv. m medinių stogo konstrukcijų ir šiltinamosios medžiagos, apsilydė saulės baterijos. Dūmų detektorius name buvo.

Apie 13 val. 17 min. Kalvarijos savivaldybėje, Liubavo seniūnijoje, Reketijos kaime, atvira liepsna degė medinio gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė ir į vidų sukrito ne tik stogas, bet ir perdanga, apdegė sienos, sudegė namų apyvokos daiktai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 14 val. 14 min. Jonavos rajone, Šveicarijos seniūnijoje, Gaižiūnų kaime, pavieniais židiniais 300 ha plote smilko sausa žolė. Gaisro metu išdegė apie 150 ha žolės. Jo gesinimui buvo pasitelktas krašto apsaugos šarvuotis.

Apie 19 val. 20 min. Palangoje, Ryto gatvėje, degė gyvenamojo namo stogo konstrukcija. Gaisro metu buvo nuardyta apie 10 kv. m stogo dangos. Pirmajame ir antrajame namo aukšte įrengta priešgaisrinė signalizacija neveikė.

Penktadienį, apie 14 val. 08 min., gautas pranešimas, kad Prienuose, Šaltinių gatvėje, upelyje prie kranto rastas skenduolis. Kūną iš vandens ištraukė ugniagesiai.

Apie 17 val. 19 min. pranešta, kad Klaipėdoje, Vingio gatvėje, mergaitė įkišo koją į metalines groteles ir negali ištraukti. Ugniagesiai mergaitės koją išlaisvino jas praplėtę laužtuvu.

Šeštadienį, apie 21 val. 55 min., gautas pranešimas, kad Rokiškio rajone, Obelių seniūnijoje, Ignotiškio kaime, į tvenkinį nuriedėjo lengvasis automobilis, žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai automobilį „Fiat Punto“ ištraukė į krantą.

Sekmadienį, apie 10 val. 27 min., pranešta, kad Prienuose, Nemune po tiltu, užsikabino jachtos stiebas. Ugniagesiai jachtą su dviem žmonėmis partempė į krantą.

Apie 18 val. 19 min. buvo pranešta, kad Vilniuje, Verkių gatvėje, tarp pirmojo ir antrojo aukšto įstrigo prie pastato priblokuotas liftas. Ugniagesiai parankinėmis priemonėmis jį atidarė ir išlaisvino lifte buvusį paauglį, turintį negalią. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?