Didelis gelbėtojų nerimas Klaipėdoje: rasti rūbai, o žmonių – nė kvapo

Klaipėdos gelbėtojai susirūpinę: Smiltynėje ties Naująja perkėla už gelbėtojų ribų zonos rasti žmonių rūbai: sportiniai marškinėliai, kelnės, šortai, sportinė avalynė, o žmonių nėra nė kvapo.

 Dingusių žmonių paieška<br> lrytas.lt koliažas (va.lt nuotr.)
 Dingusių žmonių paieška<br> lrytas.lt koliažas (va.lt nuotr.)
BPC<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
BPC<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Gelbėtojai<br>PAGD nuotr.
 Gelbėtojai<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Paulius Matulevičius

Jun 19, 2023, 10:25 PM

„Rūbus pastebėjo gelbėtojai ir pakalbėjus su darbuotojais, kurie tvarko paplūdimį, paaiškėjo, kad šie rūbai ant smėlio guli jau kelias dienas. Šalia jokių dokumentų nerasta“, – situaciją „Vakarų ekspresui“ papasakojo BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas ir gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki.

Jis teigė, kad yra šiek tiek nerimo, tačiau apie blogiausią versiją – nuskendimą – negalvojama.

„Galbūt kas nors pavogė žmogaus daiktus ir išmėtė rūbus ant smėlio. Gali būti ir kita versija: žmonės išbėgo pabėgioti, paliko daiktus ir vėliau jų nerado. Bet esmė tokia, kad jau kelias dienas niekas daiktų nepasigedo. Jei atsiras žmonės, kurie atpažins daiktus, jie yra pas Smiltynėje dirbančius gelbėtojus“, – teigė A. Siakki.

Gelbėtojų vadovas ragina kitus poilsiautojus nedaryti tokių klaidų – nepalikti savo daiktų be priežiūros niekam nepranešus.

„Jei jau išeinate kur nors toliau pasivaikščioti ar pabėgioti pajūrio pakrante, palikite geriau savo daiktus pas gelbėtojus. Visiems bus ramiau – ir gelbėtojams, ir aplinkiniams, ir jums“, – pridūrė A. Siakki.

Dar jis pastebėjo ir kitą poilsiautojų daromą klaidą: tėveliai vaikams leidžia ardyti žabtvores, kuriomis yra tvirtinamos kopos.

„Tiesiog vaikai pastaruoju metu vis dažniau ardo kopas, žabtvores nešiojasi po paplūdimį ir stato įvairias dekoracijas, namukus. Prašome to nedaryti, nes mes rūpinamės, kad kopos būtų sutvirtintos, o pamatome visai kitą vaizdelį. Nespėjame atlikti darbų ir vėl žabtvorės būna išnešiotos po paplūdimio zoną“, – pailsiautojus būti supratingesniems ragino A. Siakki.

Taip pat sekmadienį poilsiautojai, paskambinę telefonu 112, pranešė, kad jūroje mato didžiulę juodą dėmę ir pamanė, kad ten galimai, išsiliejo tepalai, dyzelinas ir kitos taršios jūrai medžiagos.

„Buvo didžiulis rūkas, sunkiai matėsi. Nebuvo galima į orą kelti sraigtasparnio, tad gelbėtojai bandė vandens motociklais apžiūrėti esamą vandens teritoriją. Matėme juodą maždaug 2 km skersmens dėmę, bet jokio kvapo nebuvo ir ta dėmė greitai dingo. Vėliau, prasisklaidžius rūkui, į orą kilo ir sraigtasparnis su aplinkosaugos darbuotoju, bet jau dėmės nebebuvo. Galima versija tokia, kad dėl lietaus jūros srovės galėjo atnešti purvo, tačiau jis greitai išsisklaidė“, – tokią versiją įtaria gelbėtojai.

Aplinkybes tiria specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.