Dūmų detektorius budi visą parą: naktį išgelbėjo visos šeimos gyvybes

Šeštadienio naktį kilus gaisrui į delną telpantis Angelas sargas Rozalimo miestelyje, Pakruojo rajone, išgelbėjo visą šeimą.

 Dūmų detektorius.<br> PAGD nuotr.
 Dūmų detektorius.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Jun 21, 2023, 10:40 AM

Name gyveno vyresnio amžiaus moteris ir jos dukters šeima. Po vidurnakčio visi, išskyrus močiutę, jau miegojo. Ruošdamasi eiti miegoti moteris išgirdo negarsų dūmų detektoriaus cypsėjimą ir pajuto dūmų kvapą. Kai atidarė langą, pro jį pradėjo skverbtis dūmai, o atidarius duris – dūmų jau buvo tiršta visur. Miegamieji buvo viršuje, o gaisras buvo kilęs pirmajame aukšte, virtuvėje. Moteris skubiai prižadino visą šeimą.

Moters žentas dar sugebėjo išbėgti per dūmus į lauką. Jis pagriebė kopėčias ir atnešė prie antrojo aukšto lango. Visa šeima evakavosi jomis. Žentas ir anūkas padėjo moteriai nulipti kopėčiomis. Pirmasis namo aukštas jau degė atvira liepsna. Viena jaunesnė moteris, besileisdama kopėčiomis iš antrojo aukšto, susižeidė koją. Po medikų apžiūros ji buvo išvežta į gydymo įstaigą.

Namo savininkės dukra gaisro metu buvo įbėgusi į namą, prisikvėpavo dūmų, todėl medikai ją taip pat išvežė į ligoninę.

Pasak Pakruojo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniosios specialistės Regvitos Rusakevičiūtės, tyrusios gaisro aplinkybes, tikėtina gaisro priežastis – elektros įrenginių, prietaisų ir elektros instaliacijos gedimai: „Greičiausiai gaisras kilo dėl šaldytuvo įrangos ar elektros instaliacijos gedimo. Pirmasis iš namo išbėgęs savininkės žentas tikino, jog būtent prie šaldytuvo matė liepsną.

Laimė, kad name buvo įrengtas dūmų detektorius, kurio garsą ir išgirdo moteris. Kadangi namo sienos izoliuotos, apšiltintos, kiti šeimos nariai net negirdėjo jo. Namas iš išorės liko sveikas, tačiau teks remontuoti jo vidų ir apšiltintą stogą, kuris buvo sulietas vandeniu. Tačiau svarbiausia – žmonės gyvi.“

Gaisro metu išdegė virtuvė, sudegė namų apyvokos daiktai, išdužo langai, apdegė ir buvo nuardyta apie 16 kv. m koridoriaus ir laiptinės sienų dailylentės, apdegė dvejos durys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.