Šiaulių rajone pareigūnas padėjo nuo kelio automobiliu nulėkusiems ukrainiečiams: įvykio vietoje atsidūrė per atsitiktinumą

Pareigos suvokimas ir jos vykdymas daugumai policijos pareigūnų tampa refleksu, kuris neprarandamas net ir laisvalaikiu.

Pareigūnas padėjo ukrainiečių ekipažui, patekusiui į eismo įvykį.<br> Lrytas.lt fotomontažas.
Pareigūnas padėjo ukrainiečių ekipažui, patekusiui į eismo įvykį.<br> Lrytas.lt fotomontažas.
Ričardas Vasiliauskas.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Ričardas Vasiliauskas.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

2023-06-27 13:29

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, tėvystės atostogų metu tapęs kraupaus eismo įvykio liudytoju, Akmenės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyresnysis specialistas Ričardas Vasiliauskas, nepaisant to, kad su šeima skubėjo tvarkyti reikalų į kitą miestą, buvo vienas pirmųjų, kuris puolė gelbėti kelis kartus virtusio ir vandens griovyje įstrigusio automobilio ekipažo.

Birželio 25-ąją Ričardas su žmona, ketverių metų dukrele ir mėnesio naujagime iš Naujosios Akmenės susiruošė į Šiaulius. Pravažiavus Šakyną, jo vairuojamas automobilis riedėjo tvarkingai išsirikiavusių automobilių kolonoje, kai staiga šalia išgirdo lenkiančio automobilio garsus. Pareigūnas, įvertinęs situaciją, iš karto suvokė, kad susiklostė avarinė situacija: jį lenkusiam „Mini Cooper“ grėsė susidurti su priešpriešiais atvažiuojančiais automobiliais, kadangi baigti lenkimo manevro nebuvo galimybės, nes lenkiamoje kolonoje laisvo tarpo, į kurį galėtų įvažiuoti automobilis, nebuvo.

Pareigūnas žaibiškai pasuko savo transporto priemonę į kelkraštį ir sustojo. Jį lenkęs automobilis spėjo įsukti į jam atlaisvintą vietą, tačiau dėl nesaugaus greičio tapo sunkiai valdomas ir užvažiavo ant kelkraščio. „Mini Cooper“ sumėtė ir jis pradėjo vinguriuoti po visą kelią. Ir tik per plauką jam pavyko išvengti susidūrimo su priešpriešiais važiavusiais automobiliais, kadangi šie spėjo pasitraukti į kelkraštį. Tačiau nelaimės išvengti „Mini Cooper“ nepavyko – jis nuvažiavo nuo kelio, kelis kartus vertėsi ir šonu paniro į vandens pilną griovį.

Ričardas Vasiliauskas ir dar vienas šio įvykio liudytojas nubėgo prie automobilio. Jie padėjo keleivio vietoje sėdėjusiam šoko ištiktam vyrui išsiropšti iš automobilio. Vairuotojo pusėje buvusios moters būklė buvo kritinė, nes ji ne tik negalėjo pajudėti, bet ir galėjo nuskęsti, kadangi kartu su automobiliu buvo panirusi į vandenį. Nors sužalotųjų ir nerekomenduojama judinti, tačiau vyrai nutarė ją per keleivio dureles traukti lauk, nes moteris galėjo nuskęsti. 29 metų vairuotoja ir 37 metų keleivis, abu Ukrainos piliečiai, buvo perduoti atvykusiems medikams. Dėl daugybinių traumų nukentėjusieji paguldyti į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Ričardas Vasiliauskas policijos gretose – jau aštuoneri metai. Tai doros, socialinio aktyvumo ir atsakingumo pavyzdys. 2018 metais jis pateko į korupcijai atspariausių Lietuvos policijos pareigūnų gretas ir pelnė socialinės akcijos „Aš neimu kyšių“ apdovanojimą. Už profesionalumą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą jis ne kartą skatintas vardinėmis dovanomis, padėkomis, o pernai – trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“.

„Tai – ne pareiga, tai – elementari pagalba artimui“, – taip savo poelgį vertina pats pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.