Savaitgalį 3 žmonės buvo traumuoti gaisruose, 3 nuskendo, vyko didelė skęstančiųjų gelbėjimo operacija jūroje, degė laivas

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 60 gaisrų ir atliko 105 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu nukentėjo 3 žmonės.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

2023-07-03 11:19

Penktadienį, apie 13 val. 09 min., didelis gaisras kilo Vilniuje, Vaduvos gatvėje. Prekybos paskirties pastate degė motociklų salonas: pirmajame aukšte motociklų parduotuvė ir servisas, antrajame – aprangos ir aksesuarų parduotuvė. Iki atvykstant ugniagesiams gaisre nukentėjo žmogus, vykdęs remonto darbus. Jis apdegė rankas, todėl buvo išvežtas į ligoninę.

Gaisro metu išdegė parduotuvės ir serviso vidus abiejuose aukštuose, sudegė apie 15 motociklų ir kitos prekės, buvo apgadintos tame pačiame pastate įsikūrusio automobilių salono patalpos. Apsaugota likusi pastato dalis, kurioje įsikūręs automobilių centras.

Tą pačią dieną, apie 16 val. 30 min., buvo gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone, Švenčionėlių seniūnijoje, Senos Pašaminės kaime, įvyko sprogimas gyvenamajame name. Atvykus ugniagesiams, namas degė, o šalia jo gulėjo apdegęs vyras. Žmogus iš namo buvo išėjęs pats. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu nuo sprogimo sugriuvo stogas, išdegė namo vidus. Ugniagesiai iš jo išnešė 2 dujų balionus, nešant juos iš vieno sklido dujų kvapas. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, apie 22 val., Vilniuje, Parko gatvėje, atvira liepsna degė apleistas pastatas. Iki atvykstant ugniagesiams iš degančio pastato praeiviai išnešė, įtariama, dūmais apsinuodijusį vyrą. Jis buvo nuvežtas į ligoninę. Gaisro metu išdegė pastato vidus, pradegė ir buvo išardytos stogo konstrukcijos. Įtarimas padegimas.

Penktadienį, 22 val. 54 min., buvo pranešta, kad Vilniuje, Sužionių seniūnijoje, Stagalių kaime, miške, atskirais židiniais degė durpinga pieva. Gaisro metu išdegė apie 30 arų durpingos pievos.

Šeštadienį, 12 val. 14 min., Pagėgių savivaldybėje, Lumpėnų kaime, liepsnojo daržinė, prikrauta presuotų šiaudų. Gaisro metu daržinė sudegė, ugniagesiai išsaugojo 4 kitus statinius. Gesinti gaisrą padėjo 8 ūkyje dirbantys asmenys ir savanoris ugniagesys.

Apie 13 val. 45 min. Vilniuje, Gedimino prospekte, iš 5 aukštų administracinio pastato antrojo aukšto veržėsi dūmai, veikė dūmų detektoriai. Antrajame aukšte esančiame kabinete apdegė stalai, sudegė riedis, ofiso įranga, įtrūko du langai ir stiklinė pertvara, aprūko antrojo aukšto patalpos.

Apie 16 val. 33 min. Kaune, Ringaudų seniūnijoje, Pyplių kaime, Nemune atvira liepsna degė apie 30 m ilgio laivas, galintis plukdyti apie 70 keleivių. Atvykus ugniagesiams, visi keleiviai iš jo buvo išlipę. Gaisras kilo laivo variklio skyriuje. Jo metu apdegė laivo įrengimai, aprūko konstrukcijos bei keleivių salonas, buvo nuardyta kajutės sienų apdaila, kai kur termiškai paveiktos skardinės konstrukcijos. Iš laivo ugniagesiai išnešė tris 20 l dyzelinių degalų talpyklas.

Apie 18 val. 40 min. Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, Aukštkiemių kaime, antrinių žaliavų rūšiavimo teritorijoje, liepsnojo 4 m aukščio 1000 kv. m buitinių atliekų krūva. Buitinės atliekos buvo skaidomos pasitelkus įmonė ekskavatorių su kaušu, perliejamos vandeniu ir pervežamos į kitą vietą.

Šeštadienį, 8 val. 35 min., pranešta, kad Prienų rajone, Balbieriškio seniūnijoje, Norkūnų kaime, prie namų esančiame tvenkinyje plūduriuoja moters kūnas. Jį ištraukė ugniagesiai.

Apie 12 val. 25 min., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Juodšilių seniūnijoje, Valčiūnų kaime, tvenkinyje nuskendo žmogus. Ant kranto gulėjo jo dokumentai ir drabužiai. Ugniagesiai vyro kūną rado už 3 m nuo kranto 3 m gylyje. Greitosios pagalbos medikai konstatavo jo mirtį.

Apie 15 val. 15 min. pranešta, kad Neringos savivaldybėje, Nidoje, jūroje skęsta du žmonės. Atvykus ugniagesiams apie 100 m nuo kranto skęstantiems gelbėti apie 60 žmonių buvo sudarę gyvą grandinę. Viena mergaitė buvo ištraukta iš vandens iki atvykstant ugniagesiams. Du ugniagesiai su hidrokostiumais ir gelbėjimo liemenėmis įsijungė į žmonių grandinę. Jūra smarkiai bangavo.

Paplūdimio gelbėtojas iš vandens su motociklu į krantą pargabeno 3 skendusius vyrus ir 2 kaituotojus, kurie padėjo juos gelbėti. Ugniagesys su keturračiu iki įvykio vietos atvežė greitosios pagalbos medikus ir jų įrangą. Ugniagesiai padėjo užkelti nukentėjusį vyrą ant neštuvų ir nunešė iki sraigtasparnio, kuris jį nugabeno į Klaipėdos Jūrininkų ligoninę. Kitą vyrą į ligoninę nuvežė greitosios pagalbos medikai. Iš viso iš vandens buvo ištraukti 5 suaugusieji ir vienas nepilnametis.

Apie 19 val. 47 min. buvo gautas pranešimas, kad Šilutės rajone, Kintų seniūnijoje, tarp Minijos kaimo ir Uostadvario, Minijos upėje apsivertė kateris. Žmonės iš laivo išsigelbėjo, o kateris nuskendo 4 m gylyje. Kadangi jis gali trukdyti praplaukiantiems laivams, katerį reikėjo ištraukti. Tačiau ugniagesių gaisrinė autocisterna negalėjo privažiuoti iki įvykio vietos. Informacija buvo perduota aplinkos apsaugos darbuotojams ir Lietuvos transporto saugos administracijai.

Sekmadienį, Apie 9 val. 01 min., pranešta, kad Joniškio rajone, Ziniūnų kaime, skęsta žmogus. Atvykus ugniagesiams, jis jau buvo ištrauktas į krantą. Vyrui suteikta pirmoji pagalba, jis perduotas greitosios pagalbos medikams.

Apie 10 val. 50 min. gautas pranešimas, kad Utenos rajone, Užpalių miestelyje, Šventosios upėje skęsta žmogus. Atvykus ugniagesiams, jis jau buvo paniręs. Beveik po valandos paieškų ugniagesiai narai vyro kūną rado 3 m gylyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.