Prokuratūra patvirtino: greta Klaipėdos vyras antradienį suvažinėjo savo sūnų

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė patvirtino, kad antradienį greta Klaipėdos įvykusioje avarijoje vyras suvažinėjo savo sūnų, kuriam buvo vos metukai.

 Žvakutė, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Žvakutė, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 10:43 AM, atnaujinta Jul 5, 2023, 11:04 AM

„Taip. Galiu tai patvirtinti“, – lrytas.lt sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė Viktorija Raštutytė, paklausta ar prie automobilio vairo sėdėjo žuvusio vaiko tėvas.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, liepos 4 d. apie 18 val. 47 min. Klaipėdos r., Šlapšilės kaime, automobilis „VW Passat“ vairuojamas vyro (gim. 1993 m.), įvažiuodamas į namo kiemą partrenkė ir mirtinai sužalojo berniuką (gim. 2022 m.). 

Lietuvos kelių policijos tarnyba pranešė, kad į įvykio vietą buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai, tačiau jie vaikui padėti jau nebegalėjo.

„Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai įvykio vietoje konstatavo pusantrų metų berniuko mirtį“, – skelbia LKPT.

Nors įtarimų, kad vaiką suvažinėjo jo tėvo vairuojamas automobilis, buvo nuo pat pradžių, Klaipėdos apskrities VPK atstovai prisidengdami tai asmens duomenų, tai nepilnamečių apsauga kategoriškai atsisakinėjo atskleisti žuvusio vaiko ir vairuotojo santykį. 

Tačiau policijos atstovai patvirtino, kad pirminiais duomenimis, vairuotojas buvo blaivus. Kaip nutiko, kad vairuotojas nepamatė vaiko, kol kas nežinoma. 

„Visos detalės bus atskleistos tyrimo metu, policijos pareigūnams tiriant įvykį. Kadangi eismo įvykio metu žuvo žmogus, byla pagal kompetenciją bus perduota tirti Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams“, – redakcijai teigė Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė.

Kad vairuotojas buvo blaivus redakcijai patvirtino ir prokuratūros atstovė. 

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.