Vaizdo įraše užfiksavo, dėl ko Klaipėdoje vertėsi motociklininkas: avariją sukėlęs vairuotojas nuvažiavo

Bandydamas apvažiuoti stovintį automobilį, kitos mašinos vairuotojas sukėlė avariją, per kurią apsivertė nepilnamečio vairuojamas motociklas. Sukėlęs avariją, jos kaltininkas nuvažiavo. Motociklininkas, pirminiais duomenimis, rimtų sužalojimų nepatyrė. Visą situaciją užfiksavo pro šalį važiavusio kito vairuotojo vaizdo registratorius.

 Incidentas įvyko Taikos pr. Klaipėdoje.<br> Stop kadras iš „Reidas TV“ vaizdo medžiagos
 Incidentas įvyko Taikos pr. Klaipėdoje.<br> Stop kadras iš „Reidas TV“ vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-04 14:35, atnaujinta 2023-08-04 14:47

Vaizdo įrašu su užfiksuota avarija socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino „Reidas TV“. Kaip rašoma vaizdo įrašo paaiškinime, incidentas įvyko Taikos pr., ties posūkiu į Klaipėdos „Akropolio“ automobilių aikštelę.

Greta važiavusio automobilio vaizdo kamera užfiksavo, kaip pirmoje eismo juostoje stovėjęs automobilis staiga persirikuoja į antrą eismo juostą ir apvažiavęs stovintį automobilį suką į „Akropolio“ parkingą. Tuo metu dega žalias šviesoforo signalas, tačiau aiškiai matyti, kad papildoma žalia rodyklė leidžianti sukti į dešinę, yra užgesusi.

Tokiais atvejais žalias šviesoforo signalas dažniausiai leidžia atlikti ir dešinį posūkį, prieš tai įsikinus, kad automobilio važiavim krypties nekerta pėstieji, dviratininkai ar paspirtukininkai. Tikėtina, kad šios taisyklės stovinčio automobilio vairuotojas nežinojo ir laukė žalios rodyklės. O tai, greičiausiai, ir supykdė iš paskos stovėjusio automobilio nekantrų vairuotoją.

Vaizdo įraše matyti, kad kaip tik tuo metu, kai nekantrusis automobilio vairuotojas staiga nusprendė apvažiuoti stovinčią mašiną, antra eismo juosta iš galo atvažiavo motociklas. Pamatęs į jo eismo juostą netikėtai įsukusį automobilį, motociklininkas nuspaudė stabdžius ir vertėsi.

Tuo tarpu kelią jam užkirtęs automobilis ramiausiai užsuko į prekybos centro aikštelę, o greta motociklininko buvęs automobilis sustojo.

Vaizdo įraše matyti, kaip motociklininkas iš karto pašoko ant kojų ir dar žvilgsniu nulydėjo kelią jam pastojusią mašiną. Ar jos vairuotojas vėliau sustojo pasidomėti motociklininko sveikata, nėra žinoma, kadangi vaizdo įrašas šioje vietoje nutrūksta.

Klaipėdos apskrities VPK atstovė Asta Kažukauskienė lrytas.lt informavo, kad policijai apie incidentą pranešta rugpjūčio 3 d. apie 18 val. 35 min. Pasak pareigūnų, Taikos pr. ir Kauno g. sankryžoje jaunuolis (gim. 2008 m.) staigiai stabdė motociklą, jo nesuvaldė ir griuvo.

Greitosios pagalbos medikai vaikiną apžiūrėjo įvykio vietoje. Rimtų sužalojimų nebuvo nustatyta, tad į ligoninę jis nevežtas. Jaunuolis buvo blaivus. Ar jis turėjo teisę vairuoti šios kategorijos transporto priemonę, dar nežinoma. 

Tuo tarpu apie tai, kad motociklui kelią užkirto kitas automobilis, policijoje oficialiai kol kas nėra užfiksuota. Tačiau, pasak A.Kažukauskienės, Klaipėdos miesto PK pareigūnai toliau aiškinasi šį incidentą ir bando nustatyti visas aplinkybes. Tarp jų ir tai, kas sukėlė avariją, bei kokia tai transporto piemonė, kurią vairavo nepilnametis (motociklas, mopedas ar kokia kita dviratė transporto priemonė), koks jos galingumas ir pan.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.