Tragiška sugedusio miškavežio evakuacija Kelmės r.: trūkęs lynas per stiklą įskrido į kabiną ir užmušė vairuotoją

Tragiškai Kelmės rajone baigėsi bandymas iš miško ištempti sugedusį miškavežį. Kitam sunkvežimiui tempiant nevažiuojantį sunkiasvorį trūko lynas, kuris išdaužęs stiklą įskrido į kabiną ir užmušė vairuotoją.

 Policija, miškavežis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Policija, miškavežis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-12 09:07

Apie nelaimę šeštadienio rytą pranešė Policijos departamentas. Kaip rašoma policijos pranešime, incidentas įvyko rugpjūčio 11 d. apie 14 val. 35 min. Kelmės r., Vašilėnų kaimo, miške.

Pirminiais duomenimis, miškavežis „Volvo FH“ su puspriekabe, kurį vairavo vyras (gim. 1967 m.), iš miško bandė ištempti tokį patį sugedusį miškavežį „Volvo FH“ su puspriekabe, vairuojamą kito vyro (gim. 1985 m.).

Tempiant trūko virvės kablys, kuris išdaužęs stiklą įlėkė į tempiamo sunkvežimio kabiną ir mirtinai sužalojo vairuotoją.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.