Aiškėja aplinkybės, kaip greta Vilniaus narkotikais apsinuodijo du vaikai

Pamažu aiškėja aplinkybės, kuriomis greta Vilniaus narkotikais apsinuodijo du 14-mečiai. Abu tikina, kad juos elektronine cigarete pavaišino kažkoks vienuoliktokas. Policija jo ieško, nes norėtų apsiklausti.

 Elektroninė cigaretė, policija Didžiojoje Riešėje.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Elektroninė cigaretė, policija Didžiojoje Riešėje.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 3:18 PM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, ketvirtadienį apie 16 val. 08 min. pagalbos telefonu paskambinęs vyras sakė, kad Didžiosios Riešės kaime, Molėtų g. greta bažnyčios jis rado ant gatvės gulintį 14-metį berniukas. 

Vaikas atrodė apsvaigęs nuo narkotikų. Vyriškis berniuką perkelė nuo gatvės prie stotelės.

Jei norite plačiau paskaityti apie šį incidentą, spauskite čia.

Gavus šį pranešimą, į įvykio vietą buvo nusiųsti policijos patruliai ir greitosios pagalbos medikai. Pirmiejį į nurodytą vietą suskubo pareigūnai. Čia jie rado tris vaikus. Du gulėjo ant žolės, trečias sėdėjo stotelėje.

Nustatyta, kad abu ant žolės gulėję vaikai yra gimę 2009 m. Vienam berniukui buvo labai blogai, norėdami jį šiek tiek atgaivinti iki atvyko greitosios pagalbos medikai, policininkai vėsindami ant jo pylė vandenį.

Vaikas pasakojo, kad jam bloga pasidarė po to, kai kažkoks vienuoliktokas davė parūkyti elektroninę cigaretę.

Jo bendraamžis irgi buvo apsvaigęs, bet jautėsi šiek tiek geriau. Jis pasakojo tą patį: elektronine cigarete pavaišino kažkoks vienuoliktokas, kurio vardo nežino.

Trečias vaikas (gim. 2008 m.) apsvaigęs nebuvo, jis nieko nebuvo vartojęs jautėsi gerai. Berniukas patvirtino draugų žodžius, kad kvaišalais užtaisyta elektronine cigarete abu 14-mečius pavaišino vyresnis paauglys.

Abu apsvaigę vaikai išvežti į ligoninę, jais rūpinasi medikai. Su savimi jokų draudžiamų daiktų vaikai neturėjo. Apie įvykį pareigūnai iš karto informavo abiejų berniukų mamas. 

Trečia vaiką irgi apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai, bet jokių sveikatos sutrikimų nenustatyta. Berniuką pareigūnai perdavė tėvams į rankas.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?