Savaitgalį ugnis naikino gyventojų turtą: pastatus, žemės ūkio techniką, katerį

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 105 gaisrų ir atliko 115 gelbėjimo darbų. Žūčių gaisruose išvengta, o traumų, deja, ne.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Aug 21, 2023, 11:36 AM

Penktadienį, apie 10 val. 23 min., Kauno rajone, Alšėnų seniūnijoje, Girininkų I kaime, Smėlynų gatvėje, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė pastato sienos, stogas, perdanga ir viduje buvę rakandai. Ugniagesiai išsaugojo šalia stovintį medinį ūkinį pastatą, apdegė tik jo siena. Gesindama gaisrą sodybos gyventoja patyrė I ir II laipsnio kūno nudegimų, ji išvežta į gydymo įstaigą.

Apie 20 val. 14 min. gaisras kilo Kretingoje, Klaipėdos gatvėje. Atvira liepsna degė dviejų aukšto medinio daugiabučio gyvenamojo namo antrasis aukštas. Gyventoją, patyrusią galvos ir rankų nudegimų bei prisikvėpavusią dūmų, greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisras kilo antrajame aukšte esančiame bute. Jo metu sudegė stogo konstrukcijos, 20 kv. m stogo dangos, iš namo ugniagesiai išnešė 2 dujų balionus. Dūmų detektorių name nebuvo.

Tos pačios dienos ryte, apie 9 val. 24 min., buvo pranešta, kad Kėdainių rajone, Respublikos gatvėje, dega butas daugiabučiame gyvenamajame name. Atvykus ugniagesiams, pro buto langus veržėsi juodi dūmai. Gaisro metu sudegė čiužinys, apdegė lova, baldai bei namų apyvokos daiktai, aprūko gretimame kambaryje esantys baldai bei viso buto sienos, sutrūkinėjo plastikinių langų stiklo paketai. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Apie 10 val. 06 min. gautas pranešimas apie gaisrą Visagino savivaldybėje, Juliškės kaime, Gaidės gatvėje. Čia atvira liepsna degė apleistas negyvenamas namas. Gaisro metu jis sudegė. Dūmų detektoriaus viduje nebuvo.

Apie 12 val. 18 min. gautas pranešimas, kad Pasvalio rajone, Pakruojo rajono savivaldybėje, Guostagalio seniūnijoje, Javydonių kaime, į medį trenkė žaibas, rūksta dūmai. Degantį medį užgesino atvykę ugniagesiai.

Apie 17 val. 42 min. Pagėgių savivaldybėje, Natkiškių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir sukrito jo stogas, išdegė pirmojo aukšto vidus. Gaisro metu buvo išsaugoti 5 pastatai, iš kurių du buvo savininko, trys – kaimyno teritorijoje.

Apie 21 val. 34 min. Kaune, Raudondvario plente, liepsnojo kateris „Adec 630F“. Gaisro metu sudegė visos degiosios laivo dalys, nuo ugnies buvo apsaugoti šalia buvę dar du kateriai.

Šeštadienį po vidurnakčio buvo gautas pranešimas, kad Birštono savivaldybėje, Tauliukų kaime, dega miškas. Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad dega rąstinis namas. Jo stogas jau buvo sudegęs ir sukritęs. Ugniagesiai išsaugojo netoliese buvusius dar 2 pastatus.

Tos pačios dienos rytą, apie 4 val. 46 min., Vilniaus rajone, Pagirių seniūnijoje, Tarnėnų kaime, liepsnos naikino medinį ūkinį pastatą, mūrinį garažą su priblokuotu mediniu grūdų sandėliuku ir medinę malkinę, kurios viduje įrengta vištidė ir dirbtuvės. Gaisro metu sudegė ūkinis pastatas, garažo stogas ir grūdų sandėliukas, viduje buvęs kombainas „Volvo“, apie 8 t grūdų, kita ūkio technika ir įranga, apdegė malkinė. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo gyvenamąjį namą.

Apie 17 val. 23 min. Šalčininkų rajone, Pabarės seniūnijoje, Žalabiškių kaime, atvira liepsna degė kombainas „Massey Ferguson“. Gaisro metu sudegė jo degiosios dalys.

Apie 19 val. 08 min. Trakų rajone, Bagdononių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir įkrito jo stogas, išdegė vidus.

Apie 22 val. 47 min. Mažeikių rajone, Šerkšnėnų seniūnijoje, Rubikių kaime, liepsnos niokojo UAB „Medrievė“ lentpjūvę. Gaisro metu apdegė pastatas ir prie jo priblokuoti automobiliniai konteineriai.

Penktadienį, apie 14 val. 46 min. buvo gautas pranešimas, kad Elektrėnų savivaldybėje, Abromiškių kaime, vandens telkinyje skęsta vyras. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, žmogaus jau nesimatė. Skenduolis buvo rastas už 4 m nuo kranto.

Apie 18 val. 08 min. pranešta, kad Ukmergės rajone, Taujėnų kaime, Taujėnų tvenkinyje nuskendo vyras. Jis šoko nuo tramplino ir nebeišniro. Ugniagesiai ištraukė nuskendusio vyro kūną.

Apie 13 val. 46 min., buvo gautas pranešimas, kad Šilalės rajone, Vingininkų kaime, žmogus su žoliapjove (traktoriuku) įvažiavo į tvenkinį. Žoliapjovė buvo ištraukta iki atvykstant ugniagesiams. Ugniagesiai neutralizavo teršalus.

Sekmadienį, apie 17 val. 53 min., pranešta, kad Klaipėdos rajone, Veiviržėnų seniūnijoje, Mockaičių kaime, apsivertė traktorius, o viduje yra prispaustas žmogus. Iki atvykstant ugniagesiams, vairuotoją ištraukė gyventojai. Ugniagesiai nunešė vyrą iki greitosios pagalbos automobilio ir perdavė medikams.

Apie 21 val. 26 min. gautas pranešimas, kad Kaune, Neveronių gatvėje, automobilis „Toyota Prius“ įvažiavo į tvenkinį, o jo viduje gali būti žmonių. Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad viduje žmonių nėra. Ugniagesiai budėjo, kol atvyko techninė pagalba ir automobilį ištraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.