Savaitgalį ugniagesiai gesino 77 gaisrus: viename jų nukentėjo žmogus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 77 gaisrų ir atliko 86 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų nukentėjo žmogus.

Gaisras.<br>PAGD nuotr.
Gaisras.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Sep 18, 2023, 10:44 AM

Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime, šeštadienio naktį, apie 1.55 val., buvo gautas pranešimas, kad Elektrėnų savivaldybėje, Geibonių kaime, atvira liepsna dega statybininkų vagonėlis. Iš įvykio vietos į ligoninę buvo išvežtas vyras, patyręs kvėpavimo takų, galvos ir rankų nudegimų. Gaisro metu vagonėlis sudegė.

Penktadienį, apie 16 val., Molėtų rajone, Alantos miestelyje, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė katilinė, apdegė vonios patalpa, apsilydė plastikinės dailylentės, buvo nuardyta apie 10 kv. m stogo dangos, apdegė dalis lauko sienos, terasos konstrukcijos, nuo karščio trūko lango paketas, 2 langai išdužo. Name veikė dūmų detektorius.

Šeštadienio naktį, apie 2 val., gaisras kilo Raseiniuose, Reizgupio gatvėje, Raseinių vandenų pastate. Atvykus ugniagesiams, degė operatorinės patalpa. Gaisro metu išdegė jos vidus, sudegė joje buvusi nuotekų valymo valdymo kompiuterinė įranga, aprūko viso pastato vidus.

Apie 2.44 val. Lazdijų rajone, Nekrūnų kaime, degė restorano virtuvė. Gaisro metu išdegė virtuvė, pradegė ir buvo nuardyta dalis perdangos, apdegė dalis sienos antrajame aukšte, aprūko pastato patalpos. Ugniagesiai iš pastato išnešė 3 dujų balionus.

Sekmadienį, apie 20 val., Varėnos rajone, Merkinės seniūnijoje, Puvočių kaime, degė miško paklotė. Gaisro metu pavieniais židiniais 50 arų plote išdegė samanos ir krūmai. Gesinti gaisrą padėjo 3 miškininkai.

Penktadienį, 18.51 val., Kauno rajone, Vandžiogalos seniūnijoje, Boniškių kaime, atvira liepsna degė kombainas „Johhn Deer“. Gaisro metu sudegė visos degiosios kombaino detalės.

Tą pačią dieną, 13.58 val., gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Kniaudiškių gatvėje, dvejų metų vaikas užsirakino namuose. Ugniagesiai kopėčiomis pateko į butą ir atidarė duris.

Apie 16.20 val. pranešta, kad Mažeikių rajone, Tirkšlių seniūnijoje, Voverių kaime, upėje plūduriuoja žmogaus kūnas. Ugniagesiai parplukdė vyro kūną į krantą.

Šeštadienį gautas pranešimas, kad Vilniuje, Fabijoniškių gatvėje, į požeminį konteinerį įkrito vyras ir negali išlipti. Ugniagesiai vyrą ištraukė iš konteinerio.

Sekmadienį rytą pranešta, kad Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijoje, Verkšionių kaime, ant vandens telkinio kranto pastebėti ieškomo žmogaus daiktai, įtariama, kad vyras nuskendo. Ugniagesiai skenduolį rado maždaug už 10 m nuo kranto.

Apie 16.11 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Žaslių seniūnijoje, Talpūnų kaime, apvirto traktorius, o viduje yra prispaustas žmogus. Atvykus ugniagesiams gyventojai jau buvo iškėlę vairuotoją ir bandė gaivinti. Ugniagesiai perėmė gaivinimą ir gaivino, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. Deja, vyras neišgyveno.

Apie 17.52 val. pranešta, kad Vilkaviškio rajone, Šeimenos seniūnijoje, Kisiniškių kaime, vandens telkinyje apvirto valtis ir skęsta žmogus. Atvykus ugniagesiams, asmuo jau buvo ištrauktas ir parplukdytas į krantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.