Trečiadienis šalies keliuose: žuvo žmogus, nukentėjo 11 žmonių

Rugsėjo 20-ąją, trečiadienį, Europos dieną be žuvusiųjų keliuose, mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 1 žmogus (lengvojo automobilio vairuotojas), 11 sužeista.

Avarija.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

Sep 21, 2023, 2:08 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), pirminiais duomenimis, užregistruota 11 įskaitinių eismo įvykių. Viename iš įvykių nukentėjo 2 asmenys.

Tamsiuoju paros metu įvyko 5 eismo įvykiai, esant šlapiai kelio dangai – 1. Miestuose – 6 eismo įvykiai (Vilniuje – 2, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Kėdainiuose).

Transporto priemonių susidūrimų – 9, susidūrimų su gyvūnais – 2 atvejai. Į įvykius pateko dviračių (2), mopedo ir motociklo vairuotojai.

Apie 21.48 val. Širvintų rajone, magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys, automobilis „Mercedes-Benz C220“ tiesiame ruože susidūrė su į važiuojamąją kelio dalį įbėgusiu briedžiu. Sužeistas 68 metų vairuotojas mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje vežamas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, 69 metų keleivė nenukentėjo. Gyvūnas nugaišo.

Apie 5.03 val. Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje, A. Mickevičiaus ir Šilėnų gatvių sankryžoje, 54 metų vyro vairuojamas „Ford“ markės automobilis, išvažiuodamas iš šalutinio kelio ir sukdamas į kairę, susidūrė su „VW Golf“, nukentėjo jo 53 metų vairuotojas.

Apie 8 val. Alytaus rajone, Pivašiūnų kaime, susidūrė automobiliai „VW Passat“, vairuojamas 41 metų vyro, ir „Audi A3“, kurį vairavo ir nukentėjo 18 metų vaikinas.

Apie 8.20 val. Mažeikių rajone, Spurganų kaime, 38 metų vyro vairuojamas automobilis „Subaru Impreza“, šlapiame žvyrkelyje lenkdamas dviratį, kliudė ir sužeidė jo 82 metų vairuotoją.

Apie 12.33 val. Klaipėdoje, Minijos gatvėje, iš degalinės teritorijos išvažiuodamas automobilis „Mazda“ nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio 78 metų moters vairuojamo automobilio „Citroën Xsara“ ir su juo susidūrė. Sužeistas „Mazdos“ 87 metų vairuotojas.

Apie 13.51 val. Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje, Grigiškėse, prieš Vilniaus ir Paupio gatvių sankryžą, susidūrė trys transporto priemonės: automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 39 metų Azerbaidžano piliečio, mopedas „NIV“ ir automobilis „Škoda Yeti“, kurį vairavo 37-erių vyras. Sužeistas mopedo 38 metų vairuotojas.

Apie 17.10 val. Kėdainiuose, J. Basanavičiaus gatvėje, į prieš šviesoforą staigiai stabdžiusį automobilį „VW Golf“ atsitrenkė iš paskos važiavęs krovininis automobilis „Scania“, vairuojamas 47-erių vyro. Nukentėjo „Volkswageno“ 40 metų vairuotojas.

Apie 18.25 val. Kaune, Raudondvario plente, automobilis „Peugeot 308“, vairuojamas 37 metų vyro, sukdamas į kairę, susidūrė su priešpriešiais dviračiu važiavusiu 28 metų vyru, per įvykį jis nukentėjo.

Apie 19.34 val. Akmenės rajone, krašto kelyje Kuršėnai–Mažeikiai, krovininis automobilis „Fiat Ducato“, kelio vingyje įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, kliudė važiavusius automobilius „Škoda Scala“, vairuojamą 33 metų moters, ir „Toyota Auris“. Sužeisti du žmonės: krovininio automobilio 45 metų vairuotojas ir „Toyotos“ 55-erių vairuotoja (paguldyta į ligoninę).

Apie 19.46 val. Panevėžyje, į S. Kerbedžio ir Smėlynės gatvių sankryžą degant draudžiamajam šviesoforo signalui įvažiavęs automobilis „VW Passat“, vairuojamas 38 metų vyro, susidūrė su jam iš dešinės tiesiai važiavusiu automobiliu „Hyundai“, jį vairavo ir nukentėjo 36 metų vyras.

Apie 21.45 val. Kėdainių rajone, Urbelių kaime, krašto kelyje Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys, motociklas „Yamaha“ susidūrė su į kelią tiesiame ruože įbėgusia stirna. Nukentėjo 18 metų vairuotojas.

Pirminiais duomenimis, per parą – 58 eismo įvykiai, iš jų 1 – dėl neblaivaus vairuotojo kaltės (Jonavoje). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais (briedžiais (2), elniais (2), šernu, stirnomis) atvejų – 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.