Marijampolėje paauglių „vakarėlis“ su narkotikais virto tragedija: 16-metis mirė, du apsinuodiję vaikinai – ligoninėje

Marijampolėje paauglių vakarėlis su kvaišalais baigėsi tragiškai – vienas jų mirė, o kiti du dėl apsinuodijimų pristatyti į ligoninę. Policija iškėlė baudžiamąją bylą, aiškinamasi, iš kur jie galėjo gauti narkotikus arba stipraus poveikio psichotropinius medikamentus.

Tragedija Marijampolėje: "vakarėlis" su kvaišalais pražudė paauglį ir nubloškė į ligoninėje du kitus vaikinus iš tos pačios pačios kompanijos. <br> A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
Tragedija Marijampolėje: "vakarėlis" su kvaišalais pražudė paauglį ir nubloškė į ligoninėje du kitus vaikinus iš tos pačios pačios kompanijos. <br> A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 8:05 AM, atnaujinta Sep 25, 2023, 12:27 PM

Tragedija įvyko sekmadienio naktį, Beržų gatvėje esančiame bute.

Tame pačiame kvartale yra bendrabučių, dėl kurių gyventojų vykdomų nusikaltimų arba administracinių pažeidimų nuolat kviečiama policija, tačiau šis daugiabutis anksčiau nebuvo neigiamai nuskambėjęs.

Praėjus nuo vidurnakčio beveik dviem valandoms, būste buvo rastas negyvas 16 metų vaikinas.

Medikai paauglį rado jau negyvą

Pirminiais duomenimis, greitąją pagalbą iškvietė jo draugai.

Atvykę medikai konstatavo paauglio mirtį.

Įtariama, kad jis mirtinai apsinuodijo narkotinėmis medžiagomis, tačiau tikslią mirties priežastį, kaip ir vartotų medžiagų sudėtį, nustatys teismo medicinos ekspertai.

Apsinuodijo dar du vaikinai

Šia tragedija liūdni nakties įvykiai nesibaigė.

Praėjus kelioms valandoms iš to paties buto pasipylė nauji nerimą keliantys pranešimai, susiję su jame buvusia jaunuolių kompanija.

Naktį, šiek tiek po ketvirtos valandos į Marijampolės ligoninę dėl galimo apsinuodijimo narkotikais buvo nuvežtas 17-metis, o dar po pusantros valandos – ir 18-metis vaikinas, gyvenantis šiame bute. 

Pirminiais duomenimis, abiejų vaikinų gyvybėms pavojus negresia.

Tėvų namuose nebuvo

„Vyksta tyrimas, policija aiškinasi nelaimės aplinkybes“, – portalui lrytas.lt pasakojo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gintarė Navickaitė.

Kol kas policija neatskleidžia, koks ryšys siejo visus tris vaikinus – ar jie yra draugai, šeimos nariai, ar visi gyveno tame pačiame bute. Nurodoma, kad šios informacijos paskelbimas neva gali pakenkti ikiteisminiam tyrimui.

Portalo lrytas.lt žiniomis, namuose tėvų tuo metu nebuvo.

Manoma, jog vaikinai blogai pasijautė ne tuo pačiu metu, todėl medikai buvo kviečiami skirtingais laikotarpiais.

Apsinuodijo ir trylikamečiai

Marijampolėje, Beržų gatvėje be visų minėtų atvejų užfiksuotas dar vienas skaudus įvykis – apie 21 val. 45 min. į ligoninę buvo pristatyta 13 metų mergaitė, apsinuodijusi alkoholiniais gėrimais. Su trimis narkotikais apsinuojusiais vaikinais ji nėra susijusi, tai visiškai skirtingi įvykiai, nepaisant gatvės sutapimo.

Vilkaviškio ligoninėje šeštadienio vakarą taip pat atsidūrė 13 metų moksleivis, gyvenantis Kybartų miestelyje. Jis apsinuodijo alkoholiu.

Policija dėl šio įvykio taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą – iškelta byla dėl vaiko įtraukimo į girtavimą.

Skandalas dėl "patobulintų" elektroninių cigarečių

Prieš pusmetį visoje Lietuvoje sukėlė platų atgarsį įvykiai Marijamolėje, kuomet trys 12, 15 ir 18 metų šio miesto moksleiviai atsidūrė ligoninėse, dalis jų – reanimacijoje.

Jie visi rūkė elektronines cigaretes, kurių skystis buvo sumaišytas su gyvybei pavojingomis psichotropinėmis medžiagomis.

Nors teisėsauga tąsyk paskelbė demaskavusi stambią kvaišalų platintojų gaują, susidedančią ir Kauno ir Marijampolės nusikalstamo pasaulio veikėjų, pranešimai apie kvaišalais apsinuodijusius moksleivius praėjusį savaitgalį pasikartojo.

Minėta gupuotė platino Marijampolės moksleiviams buteliukus su „ADB-Butinaca“, „Pinaca“ ir kitomis retų rūšių psichotropinėmis medžiagomis.

Šie sintetiniai kanabinoidai, sumaišyti su elektroninių cigarečių skysčių, sukeldavo sunkias pasekmes sveikatai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.