Plungės rajono miške pareigūnai ieškojo pasiklydusio grybautojo: rastas vyras perduotas medikams

Pirmadienį Plungės rajone pareigūnai ieškojo pasiklydusio grybautojo. Rastas vyras perduotas medikams.

Pasiklydęs grybautojas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Pasiklydęs grybautojas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 5:32 PM, atnaujinta Sep 27, 2023, 10:50 AM

Kaip praneša Klaipėdos apskrities VPK, apie 21 val. buvo gautas pranešimas, kad Plungės rajone dingo grybauti atvažiavęs 1951 m. gimęs vyras. Į pareigūnus pagalbos kreipėsi pradingusiojo draugas, kuris aiškino, kad grybauti atvažiavo dviese, po mišką vaikščiojo atskirai ir draugas sutartu laiku prie automobilio nepasirodė, o pranešėjo pastangos jį surasti buvo bevaisės.

Į mišką Plungės rajone, Kulių seniūnijoje, išvyko gausios Plungės r. PK pareigūnų pajėgos, pasitelktas ir kinologas su tarnybiniu šunimi.

Mišką pareigūnai „šukavo“ iki paryčių. Išaušus dingusiojo paieška buvo atnaujinta.

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį ryte iš VSAT aviacijos bazės Trakų rajono Paluknio miestelyje paieškai pakilo pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter“, aprūpintas modernia termovizorine įranga. Pasieniečiams atskridus į Plungės rajoną numanomame vyro dingimo vietoje iš oro buvo pradėti paieškos veiksmai. Jie truko apie pusvalandį, kai tikrindami miško masyvą VSAT aviatoriai aptiko ten gulintį vyrą.

Prie vyro atėję pareigūnai nedelsiant nelaimėlį perdavė medikams.

Policijos pareigūnai visada pasirengę padėti surasti pradingusius žmones, tačiau dar kartą primena, kad į mišką eiti reikėtų atsakingai pasirengus – aiškiai ir tiksliai informuoti artimuosius, kur ir kiek laiko planuojama praleisti miške, mobilusis telefonas turėtų būti pilnai įkrautas, rengtis patariama ryškiais drabužiais, pravartu turėti žibintuvėlį, kuris gali palengvinti paiešką tamsiuoju paros metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.