Praėjusios paros avarijose sužeisti 26 žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad rugsėjo 27-ąją, trečiadienį, pirminiais duomenimis, užregistruoti 77 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Kaune ir Ukmergėje). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais (šernais (3), šuniu, usūriniu šuniu, stirnomis) atvejų – 18.

 Praėjusios paros avarijose sužeisti 26 žmonės.<br> Facebook/Reidas Vilniuje – Eismas Vilniuje – Kamščiai Vilniuje/Beatos J. nuotr.
 Praėjusios paros avarijose sužeisti 26 žmonės.<br> Facebook/Reidas Vilniuje – Eismas Vilniuje – Kamščiai Vilniuje/Beatos J. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-28 12:47

Pirminiais duomenimis, 21 eismo įvykyje sužeisti 26 žmonės, daugiausia vairuotojų – 15 (tarp jų 5 dviračių, 4 motociklų, 2 elektrinių paspirtukų, keturračio motociklo) ir pėsčiųjų – 6, iš jų 3 – pėsčiųjų perėjose. Tamsiuoju paros metu įvyko 4 eismo įvykiai.

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 13, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 5, transporto priemonių apvirtimų – 2 atvejai. Viešasis transportas dalyvavo 3 įvykiuose.

Miestuose – 20 eismo įvykių (Vilniuje – 8, Kaune – 7, Šiauliuose – 2, Alytuje, Jonavoje, Panevėžyje).

Apie 5 val. Prienų rajone., Sobuvos kaime, vairuojamo keturračio motociklo nesuvaldė, su juo apvirto ir nukentėjo 44 metų vyras. Transporto priemonė nustatyta tvarka neįregistruota.

Apie 8 val. 50 min. Kaune, V.Krėvės prospekte, automobilių stovėjimo aikštelėje, automobilis „Toyota Yaris“, vairuojamas 27 metų moters, kliudė į aikštelę netikėtai įvažiavusį elektrinį dviratį. Sužeistas dviračio 54 metų vairuotojas.

Apie 11 val. 48 min. Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, į dviračių taką įėjusią 72 metų moterį kliudė dviračiu važiavęs 30 metų vyras. Nukentėjo abu eismo dalyviai.

Apie 14 val. Panevėžyje, Parko ir Nemuno gatvių sankryžoje, į pėsčiųjų perėją įvažiavęs elektrinis paspirtukas „Bolt“ atsitrenkė į 43 metų vyro vairuojamą automobilį „Citroen C5“. Nukentėjo elektriniu paspirtuku važiavusios dvi 15-metės paauglės, vairuotoja paguldyta į ligoninę.

Apie 14 val. 47 min. Kaune, Raudondvario plente, automobilis „Citroen Xsara“, vairuojamas 64 metų moters, išvažiuodamas iš automobilių stovėjimo aikštelės, susidūrė su pėsčiųjų taku važiavusiu elektriniu paspirtuku. Nukentėjo juo važiavusi 12 metų mergaitė.

Apie 14 val. 50 min. Kaune, Žemaičių plente, į autobusą nespėjus įlipti nepilnamečiui, 67 metų vairuotojas pradėjo važiuoti ir transporto priemonė užvažiavo pėsčiajam ant kojos. Nukentėjo 12 metų berniukas.

Apie 15 val. 45 min. Vilniuje, Žaliųjų Ežerų ir Užpalių gatvių sankryžoje, prieš pėsčiųjų perėją staigiai stabdant miesto maršrutinio autobuso 60 metų vairuotojui, iš keleivio vietos griuvo ir nukentėjo 74 metų keleivė.

Apie 17 val. 25 min. Kaune, magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, susidūrė ta pačia kryptimi važiavę keturi automobiliai: „VW Golf“, vairuojamas 33 metų vyro, „Audi A3“, kurį vairavo 25 metų moteris, „Seat Alhambra“ ir 25 metų vyro vairuojamas „BMW 120D“. Nukentėjo „Seato“ 55 metų vairuotojas.

Apie 17 val. 30 min. Vilniuje, Rygos gatvėje, per pėsčiųjų perėją ėjusius du nepilnamečius kliudė 20 metų merginos vairuojamas automobilis „Volvo S60“. Nukentėjo ir į ligoninę pristatyti 15-metis berniukas ir 16-metė paauglė.

Apie 17 val. 41 min. Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, 29 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Avensis“, važiuodamas antrąja eismo juosta, pasuko į dešinę ir susidūrė su miesto maršrutiniu autobusu, vairuojamu 60 metų vyro, važiavusiu eismo juosta, pažymėta raide „A“. Per įvykį nukentėjo autobuso trys keleiviai, 5 metų berniukas ir dvi 62-ejų moterys.

Apie 18 val. 06 min. Jonavoje, Plento gatvėje, 71 metų vyro vairuojamas automobilis „Honda Civic“ nepraleido į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją įėjusios moters, kuri vedėsi dviratį. Nukentėjo 65 metų pėsčioji.

Apie 18 val. 20 min. Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte, susidūrė ta pačia kryptimi dviračiais važiavę trys vyrai, 29-erių, 37-erių ir 53 metų. Į kelio atitvarus atsitrenkė ir nukentėjo pastarasis vyras.

Apie 18 val. 40 min. Šiauliuose, Girulių ir Šilutės gatvių sankryžoje, į dešinėn sukusį automobilį „Lexus“, vairuojamą 41 metų moters, atsitrenkė dviračiu važiavęs 40 metų vyras, jis nukentėjo.

Apie 19 val. 02 min. Vilniuje, Ateities ir Kazio Borutos gatvių sankryžoje, 36 metų vyro vairuojamas automobilis „Volvo XC90“, sukdamas į kairę, susidūrė su motociklu „Ducati“, nukentėjo jo 47 metų vairuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.