Sekmadienio avarijose žuvo žmogus, dar 10 buvo sužalota

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad spalio 15 d., sekmadienį, pirminiais duomenimis, užregistruoti 9 įskaitiniai eismo įvykiai. Žuvo 1 žmogus, 10 sužeista (1 nepilnametis). Viename įvykyje (Vilniaus rajone) nukentėjo 3 žmonės.

 Sekmadienio avarijose žuvo žmogus, dar 10 buvo sužalota.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sekmadienio avarijose žuvo žmogus, dar 10 buvo sužalota.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 12:25 PM

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 5, transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 2, transporto priemonių nuvažiavimų nuo kelio – 1, susidūrimas su gyvūnu – 1. Tamsiuoju paros metu įvyko 2 eismo įvykiai, esant šlapiai kelio dangai – 6. Miestuose – 3 eismo įvykiai (Kaune, Panevėžyje, Visagine).

Apie 13 val. lyjant Tauragės rajone, Stragutės kaime, krašto kelyje Tauragė–Pašventys, automobilio „Volvo V70“ 19 metų vairuotojas sankryžoje, lenkdamas kitą automobilį, susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiavusiu motociklu „Honda“. Sužeistas motociklo 45 metų vairuotojas apie 14 val. 30 min. mirė.

Apie 9 val. 19 min. Panevėžyje, J.Tilvyčio ir Nemuno gatvių sankryžoje, automobilis „Bayrer“, vairuojamas 18 metų merginos, sukdamas į kairę, susidūrė su automobiliu „Škoda Octavia“, vairuojamu 39 metų vyro. Nukentėjo pirmojo automobilio vairuotoja.

Apie 10 val. 45 min., lyjant, Kelmės rajone, Kuršių kaime, krašto kelyje Raseiniai–Tytuvėnai–Radviliškis, nuo kelio tiesiame ruože nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „Audi A6“. Sužeista 32 metų vairuotoja, dvi nepilnametės keleivės nenukentėjo.

Apie 11 val. 20 min. Visagine, Vilties gatvėje, dviračių taku elektriniu paspirtuku važiuodamas 17 metų vaikinas, Ukrainos pilietis, kliudė šiuo taku ėjusią pėsčiąją. Sužeista ir į ligoninę paguldyta 77 metų moteris.

Apie 12 val. 53 min. Vilniaus rajone, Naujųjų Piktakonių kaime, 37 metų vyro vairuojamas automobilis BMW 530 atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį automobilį „Volvo XC70“, kuris nuo smūgio įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su 29 metų moters vairuojamu BMW markės automobiliu. Sužeistos automobilio „Volvo“ 51 metų vairuotoja ir 59-erių keleivė (paguldytos į ligoninės Reanimacijos skyrių), taip pat kartu važiavusi 14 metų paauglė (ligoninėje).

Apie 13 val. 10 min., lyjant, Klaipėdos rajone, Pyktiškės kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, automobilis „Peugeot 407“, vairuojamas 61 metų vyro, iš pirmosios juostos rikiuodamasis apsisukti skiriamojoje juostoje, kliudė antrąja juosta važiavusį automobilį „Hyundai“. Nukentėjo šio automobilio 29 metų vairuotojas.

Apie 16 val. 07 min. Vilniaus rajone, Pikeliškių kaime, sankryžoje, automobilis BMW, vairuojamas 29 metų vyro, atsitrenkė į priekyje važiavusį ir netikėtai sustojusį automobilį „Citroen C5“, kurį vairavo 36 metų vyras. Nukentėjo „Citroen“ 43 metų keleivis.

Apie 20 val., lyjant, Kaune, Baltų prospekte, nenustatytas automobilis pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužeidė neblaivų 34 metų pėsčiąjį (1,75 promilės).

Apie 21 val. 12 min. Vilniaus rajone, Riešės viensėdyje, magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys (danga šlapia), automobilis „Honda CR-V“, vairuojamas 67 metų vyro, susidūrė su į kelią įbėgusiu elniu. Ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „KIA RIO“ užvažiavo ant važiuojamoje kelio dalyje gulėjusio gyvūno ir dar atsitrenkė į atitvarus. Nukentėjo automobilio „KIA“ 43 metų vairuotoja (17 metų ir 46-erių keleiviai nenukentėjo).

Pirminiais duomenimis, per parą – 42 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Kaune ir Vilkaviškio rajone (krašto kelyje Vilkaviškis–Kudirkos Naumiestis–Šakiai).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 12. Susidurta su briedžiu, elniu, karve, stirnomis, šie įvykiai Anykščių, Jonavos, Kauno, Mažeikių, Molėtų, Raseinių, Šakių, Švenčionių (2), Varėnos, Vilniaus, Zarasų rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.