Pirmadienis šalies keliuose: nukentėjo 15 žmonių, 6 iš jų – nepilnamečiai

Spalio 23-iąją, pirmadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 12 įskaitinių eismo įvykių. Sužeista 15 žmonių, tarp jų 6 nepilnamečiai (4 pėstieji, 2 autobusų keleiviai). Viename įvykyje (Kaune) nukentėjo 2 asmenys, kitame taip pat Kaune – 3.

Avarija.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

2023-10-24 12:07

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), visi įvykiai įvyko esant šlapiai kelio dangai (ar lyjant), tamsiuoju paros metu – 4. Transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 5 (2 – pėsčiųjų perėjose), transporto priemonių susidūrimų atvejų – 4. Maršrutinės transporto priemonės (autobusai) dalyvavo 3 įvykiuose. Miestuose – 11 eismo įvykių (Kaune – 5, Vilniuje – 2, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Radviliškyje).

Apie 7.16 val., lyjant, Marijampolėje, Dariaus ir Girėno gatvėje, autobusas „VW Crafter“, vairuojamas 63 metų vyro, nesustojo prieš pėsčiųjų perėją, nepraleido ir kliudė ja ėjusią 7 metų mergaitę.

Apie 7.53 val. Radviliškyje, Gedimino ir Šiaulių gatvių sankryžoje, automobilis „Mercedes-Benz E 220 CDI“, vairuojamas 27 metų moters, sukdamas į kairę, susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „Audi A8“, kurį vairavo 26-erių vyras. Nukentėjo „Mercedeso“ vairuotoja.

Apie 7.56 val., lyjant, Kaune, Linkuvos gatvėje, automobilis „BMW 320D“ kliudė ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „VW Touran“, vairuojamą 63 metų vyro, ir atsitrenkė į medį. Nukentėjo BMW 27 metų vairuotojas.

Apie 8.03 val., lyjant, Vilniuje, Ateities ir S. Stanevičiaus gatvių sankryžoje, automobilis „Seat Altea“, vairuojamas 49 metų vyro, sukdamas į dešinę degant žaliam šviesoforo signalui, kliudė per pėsčiųjų perėją ėjsuį 8 metų berniuką, vaikas nukentėjo.

Apie 10.20 val. Kaune, Veiverių gatvėje, automobilis „Peugeot Partner“, vairuojamas 82 metų vyro, susidūrė su per pėsčiųjų perėja važiavusiu elektriniu dviračiu. Nukentėjo jį vairavęs 53 metų vyras.

Apie 10.44 val. Kaune, Kovo 11-osios gatvėje, iš už transporto priemonių į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį 8 metų berniuką kliudė automobilis „Subaru Forester“, vairuojamas 74 metų vyro. Nukentėjo mažametis eismo dalyvis.

Apie 13.55 val., lyjant, Panevėžyje, Beržų gatvėje, iš už stovėjusio autobuso į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį 9 metų berniuką kliudė automobilis „VW Touran“, vairuojamas 57 metų vyro. Nukentėjo pėsčiasis.

Apie 14.14 val. Klaipėdoje, Taikos prospekte, automobilių stovėjimo aikštelėje, ėjusią 73 metų moterį kliudė automobilis „Ford Kuga“, vairuojamas 45 metų vyro. Nukentėjo pėsčioji.

Apie 14.39 val., lyjant, Molėtų rajone, Raupiškio kaime, krašto kelyje Raudondvaris–Giedraičiai–Molėtai, vairuojamo automobilio „Toyota Corolla“ nesuvaldė 35 metų moteris. Tiesiame ruože automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į krūmus ir apvirto. Nukentėjo vairuotoja.

Apie 15.05 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte, maršrutinio autobuso „MAN“ 36 metų vairuotojas, rikiuodamasis iš pirmosios eismo juostos į antrąją, staigiai stabdė, nes šioje juostoje stovėjo automobilis. Tuo metu autobuso salone pargriuvo keli keleiviai. Nukentėjo autobuso trys keleiviai: 12 metų berniukas, 49-erių ir 55-erių vyrai (visi pristatyti į ligoninę).

Apie 16.19 val., lyjant, Kaune, Baltų prospekto ir Žemaičių plento sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiuodamas automobilis BMW, vairuojamas 39 metų vyro, nedavė kelio autobusui „MAN“, vairuojamam 60 metų vyro, ir sukėlė avarinę situaciją. Nukentėjo autobuso du keleiviai: dvejų metų neturintis berniukas ir 76 metų moteris.

Apie 21.25 val., lyjant, Vilniuje, Oslo gatvėje (link Gariūnų), 62 metų vyro vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz Vito“ (su priekaba, ant kurios buvo automobilis „Audi“) sustojo pirmojoje eismo juostoje, nes reikėjo pasikeiti nuleistą automobilio padangą. Priekyje jo sustojo automobilis „Ford“, kurį vairavo 40 metų vyras. Tuo metu į „Mercedeso“ priekabą atsitrenkė automobilis „Mercedes-Benz E320 CDI“, vairuojamas 24 metų vyro. „Mercedes-Benz Vito“, pajudėjęs į priekį, kliudė minėtą „Fordą“. Per įvykį nukentėjo 42 metų vyras, kliudytas automobilio „Mercedes-Benz Vito“ iškritusių galinės dešinės pusės durelių.

Pirminiais duomenimis, per parą – 61 eismo įvykis. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Klaipėdoje ir Vilkaviškyje).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 15 (briedis, stirnos, šernai – 2). Šie įvykiai įvyko Kretingoje, Naujojoje Akmenėje, Rokiškyje, Vilniuje, Kazlų Rūdos ir Neringos savivaldybėse, Anykščių (2), Alytaus, Ignalinos, Kupiškio, Radviliškio, Rokiškio, Šiaulių (2) rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.