Išvydęs vaizdą Ekrano mariose vyras ant kojų sukėlė specialiąsias tarnybas: priplaukę atsipūtė

Panevėžyje sumanęs įamžinti saulėlydį panevėžietis dviračiu važiavo prie vadinamųjų Ekrano marių ir pakeliui išvydo skenduolį. Ant kojų sukelti ugniagesiai išsiaiškino, kad vyras prietemoje apsiriko.

Ekrano marios.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Ekrano marios.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 5:55 AM

Važiuodamas Nevėžio upės pakrantėje nutiestu taku dviratininkas kaskart sustodavo nufotografuoti besileidžiančios saulės.

Už posūkio netoli maudyklos vyras atkreipė dėmesį į už keliasdešimt metrų nuo kranto vandenyje plūduriuojantį tamsų siluetą. Jau temo, todėl prietemoje buvo sunku įžvelgti, kas ten yra.

Neaiškus daiktas tai panirdavo, tai vėl iškildavo vėjo pašiauštose bangose.

Įtaręs, kad aptiko skenduolį, vyras surinko Bendrojo pagalbos centro telefono numerį.

„Skambintojas svarstė, kad vandenyje plūduriuoja akivaizdžiai sunkus daiktas, nes jeigu būtų lengvas, srovė jį greitai nuplukdytų tolyn“, – pokalbį persakė centro atstovė Vilma Juozevičiūtė.

Ant kojų buvo sukeltos specialiosios tarnybos. Ugniagesiams įleidus į upę valtį krante likę policininkai irgi tamsoje nieko neįžiūrėjo.

Artyn priplaukę gelbėtojai lengviau atsikvėpė – vandenyje plūduriavo rąstas. Jau ir anksčiau ugniagesiams teko dalyvauti panašiose gelbėjimo operacijose.

Vienąsyk pakrante vaikštinėjantis vyras sunerimo pamatęs Ekrano marių gilumoje plūduriuojantį neaiškų daiktą, savo išvaizda primenantį vaiką.

Prisiyrę artyn gelbėtojai rado kažkieno į vandenį įmestą skudurinę lėlę.

Anksčiau kitam panevėžiečiui irgi Ekrano mariose toli nuo kranto plūduriuojantis maždaug 3 metrų ilgio rąstas priminė apvirtusios baidarės dugną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.