Praėjusios paros avarijose sužeista 17 žmonių

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad spalio 26 d., ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 15 įskaitinių eismo įvykių. Sužeista 17 žmonių (1 nepilnametis keleivis). Po 2 asmenis nukentėjo 2 įvykiuose (Kėdainių ir Panevėžio rajonuose). Esant šlapiai kelio dangai (ar lyjant) įvyko 13 eismo įvykių, tamsiuoju paros metu – 9.

 Praėjusios paros avarijose sužeista 17 žmonių.<br> T.Bauro nuotr.
 Praėjusios paros avarijose sužeista 17 žmonių.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 12:39 PM

Transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 7 atvejai (5 – pėsčiųjų perėjose, 5 – tamsiuoju paros metu), transporto priemonių susidūrimų – 6 (į juos pateko ir dviračio bei elektrinio paspirtuko vairuotojai), nuvažiavimų nuo kelio – 2 atvejai.

Miestuose – 8 eismo įvykiai (Vilniuje – 3, Kaune – 2, Anykščiuose, Marijampolėje, Šilutėje). Kiti įvykiai – Kėdainių, Panevėžio, Plungės, Šakių, Šalčininkų, Šiaulių, Šilutės rajonuose.

Apie 6 val. 25 min., lyjant, Vilniuje, Žirmūnų ir Šilo gatvių sankryžoje, automobilis „VW Jetta“, vairuojamas 25 metų vyro, degant žaliam šviesoforo signalui suko į dešinę ir kliudė pėsčiųjų perėja ėjusį 61 metų pėsčiąjį, jam taip pat degė žalias signalas. Nukentėjęs pėsčiasis pristatytas į ligoninę.

Apie 7 val. 15 min., lyjant, Kaune, V.Krėvės prospekto ir Kovo 11-osios gatvės sankryžoje, per pėsčiųjų perėją ėjusią 20 metų merginą kliudė BMW markės automobilis, vairuojamas 33 metų vyro.

Apie 7 val. 35 min. Vilniuje, L.Giros ir P.Žadeikos gatvių sankryžoje (danga šlapia), nenustatytas automobilis, sukdamas į dešinę, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, kliudė 18 metų merginą, ji nukentėjo, nuvežta į ligoninę.

Apie 8 val. 04 min. Plungės rajone, Pakerų kaime, krašto kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė (danga šlapia), 33 metų moters vairuojamas automobilis BMW X5 atsitrenkė į priekyje važiavusį „Škoda Octavia“, vairuojamą 27-erių moters, kuris nuo smūgio nuvažiavo į griovį. Per įvykį sužeista pirmojo automobilio mažametė keleivė, trejų metų neturinti mergaitė.

Apie 9 val. 47 min., lyjant, Anykščiuose, A.Vienuolio gatvėje, per pėsčiųjų perėją ėjusią 82 metų pėsčiąją partrenkė automobilis „VW Golf“, vairuojamas 24 metų moters. Nukentėjo senjorė.

Apie 11 val. 35 min., sningant, Šiaulių rajone, Kadugių kaime, esant slidžiai kelio dangai, tiesiame ruože nuo kelio nuvažiavo automobilis „Opel Zafira“, nukentėjo 71 metų vairuotojas. Pirminiais duomenimis, vyrui galbūt pablogėjo sveikata, dėl to jis ir nesuvaldė transporto priemonės.

Apie 11 val. 50 min. Kaune, V.Krėvės prospekte (danga šlapia), iš stovėjimo vietos atbulas išvažiuodamas automobilis „Seat Leon“, vairuojamas 33 metų moters, kliudė aikštele ėjusį garbaus amžiaus pėsčiąjį. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežtas 90 metų vyras.

Apie 11 val. 59 min. Šilutėje, Nidos gatvėje (danga šlapia), automobilis „Citroen C5“, vairuojamas 44 metų moters, išvažiuodamas iš kiemo, susidūrė su elektriniu paspirtuku, juo važiavo ir nukentėjo 38 metų moteris.

Apie 19 val. Šakių rajone, rajoniniame kelyje Išdagai–Naudžiai–Valakbūdis (danga šlapia), 22 metų merginos vairuojamas automobilis „Alfa Romeo“ susidūrė su dviračiu. Juo važiavo ir buvo sužeistas neblaivus 19 metų vaikinas (1,31 promilės). Kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, tamsiuoju paros metu dviračio vairuotojas nedėvėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais.

Apie 19 val. 21 min. Vilniuje, Savanorių prospekte (danga šlapia), link Vilkpėdės gatvės, automobilis BMW, vairuojamas neblaivaus 28 metų vyro (1,82 promilės), įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, kliudė automobilį „Seat Alhambra“. Nukentėjo šį automobilį vairavęs 62 metų vyras.

Apie 23 val. 10 min. Panevėžio rajone, Vaišvilčių 1-ajame kaime, žiedinėje sankryžoje nuvažiavo nuo kelio į dešinę ir apvirto automobilis „Toyota Auris“. Nukentėjo 25 metų vairuotojas ir 23-ejų keleivė.

Pirminiais duomenimis, per parą – 66 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Utenoje ir Vilniuje).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 18.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.