Statybvietės duobė virto spąstais dviem vyrams – direktorius pateikė įvykių versiją

Panevėžyje į apsaugine tvora aptvertą duobę statybvietėje įkrito du vyrai. Vienas jų išsikapstė, o kitą teko ištraukti ugniagesiams.

Šioje vietoje buvo planuojama statyti daugiabutį namą, bet statybos sustojo.<br>D.Krasausko nuotr.
Šioje vietoje buvo planuojama statyti daugiabutį namą, bet statybos sustojo.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 2:35 PM

Panevėžyje, Ramygalos gatvėje, į bėdą pateko du vyrai. Vidurnaktį eidami šaligatviu jie kažkokiu būdu sugebėjo pralįsti pro statybvietę juosiančią metalinę tvorą.

Gilioje duobėje ant išlietų pamatų pastatyti blokai, iš jų kyšo armatūros strypai. Teritorija apaugusi krūmynais, jų viršūnės siekia duobės viršų.

Į duobę įkritusiems nelaimėliams labai pasisekė – slysdami šlaitu jie nesusilaužė nei rankų, nei kojų, tik išsipurvino drabužius.

Sėkmingai pasiekę dugną jie tamsoje nesugebėjo rasti kelio atgal. Duobės gylis siekė apie 3 metrus, šlaitai gana statūs.

Ropšdamiesi aukštyn vyrai slydo šlapioje žemėje ir vėl atsidurdavo dugne. Nelaimėliai sugebėjo prisišaukti pagalbą – jų šūksnius išgirdo pro šalį einantis praeivis. Jis iškart surinko Bendrojo pagalbos centro numerį.

Iškviesti ugniagesiai atvyko greitai, nes jų komanda įsikūrusi netoli. Vienas nelaimėlių jau buvo spėjęs išsiropšti iš duobės, kitam prireikė gelbėtojų pagalbos. Į duobę nuleidę kopėčias jie padavė gelbėjimo virvę ir vyrą ištraukė. Abu nelaimėliai buvo sveiki, jiems medikų neprireikė.

Gelbėtojai nesiaiškino, ar vyrai buvo blaivūs. Padėkoję už išgelbėjimą abu patraukė savais keliais.

Šioje vietoje statybvietė atsirado jau seniai. Buvo planuota pastatyti daugiabutį namą, bet statybos sustojo.

Bendrovės „Asirinta“ direktorius Valdas Strelčiūnas patvirtino, kad statybvietė priklauso jiems.

„Ten neįmanoma įkristi, viskas aptverta, nebent specialiai tvorą išlaužtum“, – svarstė V.Strelčiūnas. Jis teigė, kad darbuotojams ne kartą teko vaikyti į statybvietę įsilaužusius ir ten girtaujančius vyrus.

Direktorius nepasakė, kada šioje vietoje iškils naujas namas. Jis tik patikino, kad procesas nesustojęs, vyksta projektavimo darbai. „Kainų pasiutpolkė ir situacijos neapibrėžtumas sutrukdė statybas“, – tikino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.