Ugniagesių savaitgalis: gesino 88 gaisrus ir atliko 78 gelbėjimo darbus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 88 gaisrų ir atliko 78 gelbėjimo darbus. Žūčių gaisruose išvengta.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

2023-12-11 10:59

Sekmadienį, apie 18 val. 23 min., Panevėžyje, Radviliškio gatvėje, viename iš daugiabučio butų tvyrojo daug dūmų. Ugniagesiai išvedė viduje buvusį žmogų, jį apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai. Bute prie krosnies degė sukrauti briketai. Gaisro metu apdegė dalis medinių grindų, aprūko butas. Dūmų detektoriaus jame nebuvo.

Penktadienį, apie 13 val. 39 min., Kaune, Taikos prospekte, degė automobilis „Opel Vectra“. Gesindamas gaisrą, žmogus prisikvėpavo dūmų, jam greitosios pagalbos medikai pagalbą suteikė vietoje. Gaisro metu sudegė visos automobilio degiosios detalės.

Tos pačios dienos rytą, apie 8 val., Varėnos rajone, Marcinkonių seniūnijoje, Žiūrų kaime, atvira liepsna degė nebaigtas statyti gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė veranda, aprūko namo vidus. Patalpose dūmų detektoriaus nebuvo. Įtariamas padegimas.

Apie 14 val. 36 min. Varėnos rajone, Merkinės seniūnijoje, Dubaklonio kaime, iš kaimo turizmo rąstinio pastato pastogės veržėsi dūmai. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyti 6 kv. m medinės perdangos prie kamino, patalpos aprūko ir buvo sulietos vandeniu. Jose buvo įrengti ir veikė dūmų detektoriai.

Šeštadienio vidurnaktį Vilniaus rajone, Bezdonių miestelyje, liepsnojo gyvenamasis vagonėlis, medinė malkinė ir sandėliukas. Gaisro metu išdegė vagonėlio vidus ir sandėliukas, sudegė malkinė ir malkos.

Šeštadienį, apie 6 val. 35 min., Rokiškio rajone, Pandėlyje, prikabinamame namelyje degė įrengta kebabinė. Gaisro metu išdegė jos vidus.

Apie 9 val. 33 min. Kaune, Neveronių seniūnijoje, Pabiržio kaime, degė 20 m ilgio ir 15 m pločio pjuvenų krūva. Gaisras buvo likviduotas tik 18 val.

Apie 11 val. Kupiškio rajone, Noriūnų seniūnijoje, Račiupėnų kaime, gyvenamojo namo mansardoje prie krosnies degė medinės sienos ir stogo konstrukcijos. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 50 kv. m stogo dangos, išardyta 40 kv. m perdangos ir medinės sienos.

Apie 13 val. 20 min. buvo pranešta apie gaisrą Kaune, Palemono gatvėje. Atvykus ugniagesiams, buvo beveik sudegusi apleisto pastato medinė dalis. Ugniagesiai išsaugojo kitą apleistą medinį pastatą.

Apie 19 val. 46 min. pranešta, kad Rokiškio rajone, Obelių seniūnijoje, Gindvilių kaime, atvira liepsna dega medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, namo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu išdegė namo vidus, sudegė namų apyvokos daiktai.

Apie 21 val. 35 min. Kupiškio rajone, Subačiaus seniūnijoje, Šaukliškių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė virtuvė ir kambarys. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, apie 11 val. 48 min., Klaipėdos rajone, Priekulės seniūnijoje, Derceklių kaime, atvira liepsna degė medinis sodo namelis. Gaisro metu išdegė jo vidus, sudegė pusė stogo.

Apie 21 val. 47 min. Kaune, Neveronių seniūnijoje, Pabiržio kaime, atviroje teritorijoje smilko sukrautas biokuras. Gaisrui gesinti pasitelkta įmonės technika. Degusios medienos drožlės perkastos ir užpiltos vandeniu.

Apie 23 val. 53 min. Rietavo savivaldybėje, Girdvainių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisro metu išdegė vidus, sudegė prie namo priblokuota veranda.

Penktadienį, apie 12 val. 36 min., buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, prie Nemuno gatvės, ant geležinkelio bėgių partrenktas ir prispaustas žmogus. Medikai konstatavo vyro mirtį.

Šeštadienį, apie 13 val. 40 min., iš Greitosios medicinos pagalbos stoties buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Klaipėdos gatvėje, bute galimai apsinuodijo du suaugę žmonės ir du vaikai, laiptinėje jaučiamas dujų kvapas. Visi keturi asmenys buvo išvežti į ligoninę. Ugniagesiai patikrino laiptinę ir butus, tačiau dujų ar kitų įtartinų kvapų nesijautė. ESO avarinės tarnybos darbuotojai patikrino patalpas dujų analizatoriumi, aptiktas nežymus dujų nuotėkis bute ties dujiniu katilu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.