Savaitgalį gaisruose žuvo 5 žmonės, įlūžę nuskendo 3 žvejai

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 83 gaisrų ir atliko 96 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo penki žmonės, vienas buvo traumuotas.

Žvejai.<br>PAGD nuotr.
Žvejai.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Dec 18, 2023, 10:09 AM, atnaujinta Dec 18, 2023, 11:13 AM

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), gruodžio 18 d., pirmadienį, apie 5.12 val., buvo pranešta, kad Rokiškio rajone, Miliūnų kaime, dega gyvenamasis namas, o viduje yra vyras ir vaikas. Iki atvykstant ugniagesiams, vaikas iš namo buvo ištrauktas. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Apmalšinę liepsnas, viduje jie rado apdegusį žmogaus kūną. Gaisro metu gyvenamasis namas ir prie jo priblokuotas priestatas sudegė.

Penktadienį, 9.22 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Raseinių rajone, Girkalnio seniūnijoje, Plaušinių kaime. Atvykę ugniagesiai iš namo išnešė moterį, deja, greitosios pagalbos medikai konstatavo jos mirtį. Gaisro metu sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai, išdegė dalis grindų, buvo nuardyti 4 kv. m stogo dangos. Iš namo buvo išnešti 2 dujų balionai. Įvykis tiriamas.

Apie 15.09 val. Molėtų rajone, Dubingių seniūnijoje, Pivoriūnų kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Jo viduje ugniagesiai rado dviejų apdegusių žmonių – vyro ir moters kūnus. Gaisro metu sudegė namo stogas, išdegė vidus, sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, 21.18 val., gaisras kilo Mažeikiuose, Respublikos gatvėje, medinio daugiabučio gyvenamojo namo antrajame aukšte esančiame bute. Atvykus ugniagesiams, kambaryje degė lova ir čiužinys. Ugniagesiai bute rado vyrą be gyvybės ženklų. Gaisro metu iš namo buvo evakuoti 4 gyventojai.

Šeštadienio naktį, 2.30 val., Elektrėnų savivaldybėje, Geibonių kaime, atvira liepsna degė dviejų aukštų mūrinis namas. Gaisro metu nukentėjo jo savininkas. Greitosios pagalbos medikai jį išvežė į ligoninę. Gaisro metu sudegė namo stogas ir antrasis aukštas. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 23 val. Visagine, Kosmoso gatvėje, daugiabučio trečiojo aukšto koridoriuje liepsnojo sukrauti įvairūs gyventojų daiktai, visame 9 aukštų daugiabutyje tvyrojo tiršti dūmai. Iš jo buvo evakuota 40 žmonių.

Sekmadienį, 7.31 val., Telšiuose, Muziejaus gatvėje, gyvenamojo namo antrajame aukšte, kambaryje, degė elektrinis šildytuvas. Ugniagesiai iš namo evakavo du žmones ir išnešė šunį. Gaisro metu apdegė dalis grindų, namų apyvokos daiktai, aprūko antrasis aukštas. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, 11.19 val., pranešta, kad Kaišiadorių rajone, Žiežmarių apylinkės seniūnijoje, Avilių kaime, į tvenkinį įkrito vyras. Atvykus ugniagesiams, žmogus jau buvo ištrauktas ir gaivinamas. Vyras buvo perduotas atvykusiems greitosios pagalbos medikams.

Apie 14.13 val. buvo gautas pranešimas, kad Jurbarko rajone, Mituvos upėje, plūduriuoja žmogaus kūnas. Skenduolį ištraukė atvykę ugniagesiai.

Apie 16.52 val. gautas pranešimas, kad Šilutės rajone, Kintų seniūnijoje, Aukštumalų kaime, Tenenio upėje, įlūžo žvejai. Atvykus ugniagesiams, buvo įlūžę trys žvejai. Juos ugniagesiai ištraukė iš vandens, tačiau medikai konstatavo jų mirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.