Kūčių ir Kalėdų dienomis ugniagesiai gelbėtojai skubėjo iš gaisro į gaisrą

Ilgąjį šventinį savaitgalį šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 82 gaisrų ir atliko 243 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu 3 žmonės žuvo, 2 buvo traumuoti.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Dec 27, 2023, 11:50 AM

Šeštadienį, apie 9 val. 10 min., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Kaune, M.K.Čiurlionio gatvėje. Iš buto mediniame daugiabutyje veržėsi dūmai. Ugniagesiai dviejų kambarių bute ant grindų rado vyrą be gyvybės ženklų. Greitosios pagalbos medikai konstatavo jo mirtį. Gaisro metu apdegė lova ir dalis medinių grindų. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Kūčių vakare, apie 20 val. 30 min., ugniagesiai skubėjo į Vilniaus rajoną, Kalvelių seniūniją, Šumsko miestelį. Medinio gyvenamojo namo kambaryje tarp degančios lovos ir sienos jie rado smarkiai apdegusį vyro kūną. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Gruodžio 27 d., apie 9 val. 05 min., gaisras kilo Akmenės rajone, Papilės seniūnijoje, Gumbakių kaime. Gyvenamajame name degė butas. Viduje, lovoje, rastas moters kūnas.

Šeštadienį, apie 16 val. 40 min., buvo pranešta apie gaisrą Ukmergės rajone, Taujėnų miestelyje. Gyvenamojo namo priestate degė dvi lovos. Atvykus ugniagesiams, gaisras jau buvo užgesintas, o gyventojai iš degančių patalpų išnešę apdegusią moterį. Ją greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.

Apie 19 val. 54 min., Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, daugiabučio namo antrajame aukšte, atvira liepsna degė balkonas. Iki atvykstant ugniagesiams iš šio buto išėjęs vyras dėl nudegimų buvo išvežtas į gydymo įstaigą. Atvykę ugniagesiai iš buto išvedė moterį, ją apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai. Gaisro metu sudegė balkono rėmas, balkone stovėjęs fotelis, įrankiai, išdegė kambario langas, sudegė balkono durys, aprūko kambarys ir balkonas trečiajame aukšte.

Sekmadienį paryčiais, apie 4 val. 31 min., Kaune, Neries krantinėje, daugiabučio namo bute degė vonios patalpa. Iki atvykstant ugniagesiams, policijos pareigūnai iš buto išvedė moterį, vyrą ir šunį. Gaisro metu apdegė vonios kambarys, ten buvę daiktai, aprūko visas butas. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Gruodžio 27-osios naktį, apie 3 val. 07 min., Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, daugiabučio bute degė kambarys ir balkonas. Viduje žmonių nebuvo. Iš aplinkinių butų buvo evakuoti 8 žmonės. Gaisro metu išdegė kambarys, sudegė sofa-lova, apdegė televizorius, spintelė, sudegė balkono medinė apdaila ir plastikiniai stiklo paketo rėmai. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienį, apie 22 val. 28 min., pranešta, kad Panevėžyje, Liepų alėjoje, dega daugiabučio namo buto durys. Atidarius buto duris, į vidų buvo įmesta petarda. Durys buvo užgesintos iki atvykstant ugniagesiams. Gaisro metu apdegė buto durys ir šalia buvę daiktai. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienį po vidurnakčio Šiauliuose, Dainų gatvėje, degė daugiabučio trečiajame aukšte esantis balkonas. Gaisro metu išdužo kambario langas, aprūko butas, sudegė balkone buvę daiktai. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Apie 5 val. 38 min. gaisras kilo Klaipėdoje, Artojo gatvėje esančiame metalo apdirbimo ir surinkimo pastate. Atvykus ugniagesiams, pastato stogas degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė stogas ir perdanga, išdegė pastato vidus, sudegė viduje buvusios įvairios gamybos priemonės – dažai, staklės, metalo detalės, 30 kv. m pastato sienos. Ugniagesiai išsaugojo priblokuotą administracinį pastatą.

Apie 19 val. 11 min. Šilutės rajone, Švėkšnos seniūnijoje, Inkaklių kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidus, išdužo langai.

Pirmadienį po vidurnakčio medinis gyvenamasis namas liepsnojo Kretingos rajone, Žalgirio seniūnijoje, Žutautų kaime. Gaisro metu sudegė jo stogas, sienos, viduje buvę namų apyvokos daiktai, apsilydė šalia stovėjusio automobilio „Nissan Primastar“ plastmasinės detalės. Ugniagesiai išsaugojo už 5 m nuo gaisravietės stovinčius 2 ūkinius pastatus.

Pirmąją Kalėdų dieną, apie 19 val. 19 min., Kėdainių rajone, Šėtos seniūnijoje, Kuronių kaime, atvira liepsna degė angaro vidus. Gaisro metu išdegė pastato vidus ir viduje buvęs automobilis „Toyota Yaris“, kompresorius, suvirinimo aparatas, gręžimo staklės, įvairūs įrankiai ir buitiniai prietaisai. Ugniagesiai išsaugojo medinį gyvenamąjį namą ir keturias transporto priemones.

Kūčių rytą, apie 6 val. 29 min., gautas pranešimas, kad Klaipėdos rajone, Priekulėje, vanduo užpylė gyvenamąjį namą, patvino rūsys, vanduo kyla į pirmąjį aukštą. Atvykus ugniagesiams, rūsys buvo apsemtas beveik iki lubų. Buvo įjungti du motoriniai siurbliai: vienas ugniagesių, kitas gyventojų. Iš apsemto rūsio ugniagesiai išgelbėjo 3 šuniukus. Vandens lygis rūsyje tapo nebepavojingas įrenginiams, gyventojai toliau siurbė vandenį su siurbliais.

Kalėdų rytą Klaipėdos rajono Priekulės seniūnijos Liaunų kaimo gyventojas paprašė pagalbos perkelti jį su šuniuku iš apsemto kiemo į Priekulę. Ugniagesiai iki gyventojo plaukė su motorine valtimi. Parplukdytas gyventojas su gyvūnu buvo perduotas dukrai.

Tą pačią dieną, apie 13 val. 38 min., pranešta, kad Jurbarko rajone, Raudonės miestelyje, į namo rūsį įkrito vyras. Ugniagesiai namo savininką iškėlė iš rūsio ir perdavė atvykusiems greitosios pagalbos medikams.

Apie 22 val. 03 min. buvo gautas pranešimas, kad Ignalinos rajone, Vidiškių kaime, daugiabutyje jaučiamas stiprus dujų kvapas. Atvykę ugniagesiai iš namo išvedė 15 gyventojų. O pro balkoną patekę į butą, iš kurio sklido dujų kvapas, užsuko dujas ir išvedė apsinuodijusią moterį. Ji perduota greitosios pagalbos medikams.

Antradienį, apie 7 val. 30 min., pranešta, kad Švenčionių rajone, Švenčionėlių seniūnijoje, Dotenėnų kaime, upelyje nuskendo žmogus. Atvykę ugniagesiai ištraukė skenduolį.

Pirmąją Kalėdų dieną šalies ugniagesiai gelbėtojai 56 kartus vyko šalinti nulaužtų šakų ir medžių nuo važiuojamosios kelio dalies, automobilių ir pastatų. Daugiausia tokių įvykių – 13 buvo Tauragės apskrityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.