Ugniagesiai įspėja: net tada, kai gaisras neišplinta, galima apsinuodyti smalkėmis ir dūmais

Trečiadienį apie 7 val. 53 min., ugniagesiams gelbėtojams teko skubėti į Kuršėnuose, Daugėlių gatvėje esantį daugiabutį. Į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112 pranešta, kad jaučiamas smalkių ir dūmų kvapas.

Pagalbos telefonas 112.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Pagalbos telefonas 112.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Jan 11, 2024, 2:38 PM

Atvykę ugniagesiai atliko žvalgybą. Paaiškėjo, kad naktį antrajame aukšte esančio buto virtuvėje buvo kilęs gaisras. Jo metu išdegė mikrobangų krosnelė, apdegė spintelės, įtrūko langas, aprūko vieno kambario butas. Degimas galimai nuslopo pats.

Ugniagesiai atliko žvalgybą visuose daugiabučio namo aukštuose ir laiptinėse. Iš vieno buto penktajame aukšte dėl galimo apsinuodijimo smalkėmis į ligoninę buvo išvežta mažametė mergaitė.

Pasak Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiojo specialisto Mindaugo Žiogo, tyrusio įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad į butą, kuriame buvo kilęs gaisras, pas sūnų naktį užsuko mama ir patalpas išvėdino, bet ugniagesių ji nekvietusi. Laimei, bute miegojęs jos sūnus neužtroško dūmuose.

„Nors degimas nuslopo, bet jo metu susidariusios smalkės ir dūmai per ventiliacijos šachtą ar pravertą langą galėjo patekti ir į penktajame aukšte esantį butą“, – sako M. Žiogas.

Ugniagesiai gelbėtojai primena, kad apsinuodijimo smalkėmis galima išvengti, jei namuose bus sumontuotas anglies monoksido detektorius. Išgirdę smalkių detektoriaus pavojaus signalą, niekada nemanykite, kad jis ėmė veikti per klaidą. Nedelsdami išeikite iš pastato, net jeigu neturite jokių apsinuodijimo smalkėmis požymių ir skambinkite skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?