Kaukiančios specialiųjų tarnybų sirenos išgąsdino jauną benamį: šoko per tvorą

Trečiadienio vakarą vienoje Kėdainių miesto gatvėje kilo eilinis gaisras – kamine užsidegė suodžiai. Tačiau gaisro pavojus išgąsdino ne tik šio, bet ir kaimyninio namo gyventoją – benamį, kuris visą žiemą glaudžiasi avarinės būklės name.

 Gaisro pavojus išgąsdino ne tik šio, bet ir kaimyninio namo gyventoją – benamį, kuris visą žiemą glaudžiasi avarinės būklės name.<br> rinkosaikste.lt/Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.
 Gaisro pavojus išgąsdino ne tik šio, bet ir kaimyninio namo gyventoją – benamį, kuris visą žiemą glaudžiasi avarinės būklės name.<br> rinkosaikste.lt/Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas

Feb 1, 2024, 12:43 PM

Jaunas romas šoko per tvorą ir užsigavo, tačiau medikų pagalbos atsisakė.

Užsidegė suodžiai

Po 17 valandos Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Šėtos gatvėje esančiame individualiame gyvenamajame name kilo gaisras – kamine užsidegė suodžiai.

Į įvykio vietą pasiųsti Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmasis ir antrasis skyriai, Pramonės ugniagesių komanda ir greitosios medicinos pagalbos medikai.

Į įvykio vietą atskubėjusios tarnybos atliko žvalgybą – apžiūrėta krosnis, kaminas, budėta, kol suodžiai išdegs savaime.

Išsigando tarnybų

Tačiau, kaip jau minėta, gaisro pavojus išgąsdino ne tik šio, bet ir kaimyninio namo gyventoją – benamį, kuris visą žiemą glaudžiasi avarinės būklės name.

Jaunas romas ne juokais išsigando gausybės specialiųjų automobilių sirenų ir puolė bėgti iš negyvenamo pastato, kuriame glaudžiasi. Vyras šoko per tvorą, krito ir toliau šlubuodamas bėgo.

Kaimynai dar pasiūlė jam kreiptis į medikus, tačiau vyras numojo ranka ir pasišalino.

Gyventi avarinės būklės name uždrausta

Žmonės sako, jog romas bijo tarnybų – jau praeitą kartą, kai name besišildydamas sukėlė gaisrą, gavo pylos ir nuo ugniagesių, ir nuo medikų, ir nuo pareigūnų.

Į avarinės būklės namą žmonėms eiti apskirtai draudžiama, tačiau pasak kaimynų, romas namuose be langų gyvena visą žiemą.

Kelis kartus name buvo kilęs gaisras, kelis kartus pats jį ir užgesino, o vieną kartą buvo prireikę ir ugniagesių. Jis neketino sukelti gaisro ar tyčia padegti namo, žmogus tik norėjo pasišildyti. Jam sunku suvokti, kad ne tik namas yra avarinės būklės, bet ir krosnis baigia sugriūti.

Kaimynai net neabejoja, kad viskam nurimus, tarnyboms išvykus, romas ir vėl sugrįš į savo „namus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.