Po dujų sprogimo Šakiuose – šokas gyventojams: nelaimė sukelta tyčia

Šakiuose, Šaulių gatvėje, esančio 7 butų namo gyventojai, kiek atsigavę po savaitgalį patirto šoko, kai dėl dujų nuotėkio įvyko sprogimas, sužinojo, jog tai nebuvo nelaimė, – sprogimas sukeltas tyčia.

 Sprogimas kilo šiame daugiabutyje esančiame socialiniame būste.<br> Šakių r. savivaldybės nuotr.
 Sprogimas kilo šiame daugiabutyje esančiame socialiniame būste.<br> Šakių r. savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2024, 9:36 AM, atnaujinta Feb 9, 2024, 12:23 PM

Name, kuriame sprogo dujos, yra trys socialiniai būstai. Viename jų, dviejų kambarių bute, gyvena du broliai. 53 metų vyras yra neįgalus, sunkiai vaikšto, nevengia alkoholio.

Kiek vyresnis jo brolis anksčiau irgi turėjo problemų dėl alkoholio, tačiau vyras jau seniai pakeitė gyvenimo būdą, turi geras rankas, dirba statybose. Pastarosiomis dienomis jis buvo bebaigiąs remontuoti butą.

Jame jau buvo padarytos įtempiamosios lubos, pakeistos grindys, atlikti kiti apdailos darbai.

Kadangi virtuvėje dar vyko remontas, dujų balionas buvo atjungtas nuo viryklės.

Penktadienį apie vidurdienį Bendrasis pagalbos centras iš šio namo sulaukė skambučio: „Įvyko sprogimas. Išmušti visi langai, šalia namo guli vyras.“

Kaimynai, atskubėję į butą, kuriame įvyko sprogimas, rado atsuktą dujų balioną ir jį tuoj pat užsuko. Žmonės kalbėjo, esą neįgalus vyras, sėdėdamas prie lango, netyčia atsuko dujų baliono čiaupą ir užsirūkė. Po akimirkos driokstelėjo sprogimas, nesukėlęs gaisro.

Sprogimo banga neįgalųjį išsviedė į lauką su visu langu.

Išvirto buto durys, iškrito ir sulūžo kitas langas, išsilydė įtempiamosios lubos. Sąmonės nepraradęs ir šiek tiek apdegęs vyras buvo išgabentas į Kauno ligoninę.

Atvykę ugniagesiai name neaptiko gaisro požymių, bet dėl visa ko į lauką išnešė visus daiktus, kurie galėtų užsidegti, perliejo juos vandeniu, namo konstrukcijas patikrino termovizoriumi.

Po dujų nuotėkio sukelto sprogimo dažniausiai kyla gaisras. Ugniagesiai paaiškino, kodėl šį kartą jis neįsižiebė ir tik atsitiktinai buvo išvengta didesnės tragedijos.

„Jei smarkiai atsukamas čiaupas, balionas atšąla, jo apačia apšarmoja net ir šiltoje patalpoje.

Pagal tai ir supratome, kad balionas buvo atsuktas, nors kaimynai jį jau buvo užsukę. Būna momentinis pliūpsnis. Šiuo atveju susidarė tik sprogimo mišinys, nekilo gaisras“, – sakė ugniagesiai gelbėtojai.

Iš darbo parskubėjusio vyresniojo brolio laukė sudarkyto buto vaizdas. Vyras vieną sprogimo bangos išstumtą langą įsidėjo pats, kitą užkalė seniūnijos darbuotojai. Jie sutvarkė ir apgadintas buto duris.

Visą namą patikrinę įvairių tarnybų specialistai nustatė, kad gyventi jame yra saugu, todėl žmonės nebuvo iškraustyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.