Savaitgalį gyventojus persekiojo nelaimės: gaisre žuvo žmogus, įvyko sprogimas daugiabutyje

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 60 gaisrų ir atliko 90 gelbėjimo darbų. Gaisrų metu žuvo vienas, nukentėjo du žmonės. Sekmadienio naktį, 3.50 val., Kauno rajone, Čekiškės seniūnijoje, Pagirių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisravietėje buvo rastas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 60 gaisrų ir atliko 90 gelbėjimo darbų. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 60 gaisrų ir atliko 90 gelbėjimo darbų. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 11:23 AM

Penktadienį, 13.16 val., Klaipėdos ugniagesiai skubėjo į Žalgirio gatvę, kur iš trijų aukšto daugiabučio namo veržėsi dūmai. Iki atvykstant ugniagesiams, iš namo savarankiškai evakavosi apie 15 žmonių. Ugniagesiai iš degančio buto išnešė apdegusį ir dūmais apsinuodijusį vyrą. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu išdegė virtuvė, apdegė lauko durys, aprūko visas butas. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienį, 20.27 val., Jonavos rajone, Žeimių seniūnijoje, Juškonių kaime, pro gyvenamojo namo antrojo aukšto langą veržėsi liepsnos. Iki atvykstant ugniagesiams, greitosios pagalbos medikai į ligoninę išvežė vyrą. Dar vieną name buvusį vyrą į lauką išvedė atvykę ugniagesiai. Jam medikų pagalbos neprireikė. Gaisro metu išdegė kambarys antrajame aukšte, išsilydė plastikinių langų rėmai, išdužo stiklo paketai, buvo nuardyta dalis medinės perdangos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį, 12.03 val., buvo gautas pranešimas, jog Šakiuose, Šiaulių gatvėje, 7 butų mediniame gyvenamajame name įvyko sprogimas, išmušti visi namo langai, o šalia jo guli vyras. Sprogimas įvyko po dujų nuotėkio. Vyrą greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Nors name gaisro požymių nebuvo, ugniagesiai iš namo išnešė daiktus, kurie galėtų užsidegti ir perliejo vandeniu, taip pat patikrino namo konstrukcijas termovizoriumi.

Šeštadienį, 9.47 val., gaisras kilo daugiabučio namo bute Klaipėdoje, Kooperacijos gatvėje. Atvykus ugniagesiams, bute degė televizorius. Gaisro metu apdegė ir televizoriaus spintelė bei lovos čiužinys.

10.18 val. pranešta apie gaisrą Kauno rajone, Neveronių seniūnijoje, Pabiržio kaime. Atvykus ugniagesiams, dūmai veržėsi iš 8 m aukščio biokuros krūvos, degė vienas jos kraštas. Pasitelkus įmonės krautuvą, buvo perkrauta ir vandeniu perlieta 70 kub. m biokuro.

Pirmadienio naktį, po vidurnakčio, Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, Trušelių kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė mansardos aukštas, sudegė perdanga, prie namo priblokuotame garaže buvę daiktai, malkinė, ugnis apgadino ir prie namo stovėjusį automobilį „Toyota Yaris“. Iš namo ugniagesiai išnešė 3 dujų balionus.

Šeštadienį, 10.56 val., ESO dispečeris pranešė, kad Šilutės rajone, Šyšos kaime, reikia pagalbos apsemtoje teritorijoje nuplukdyti ESO darbuotojus iki elektros pastotės, nes gyventojai neturi elektros. Ugniagesiai nuplukdė juos iki elektros pastotės, o šiems pašalinus gedimą parplukdė atgal.

18.56 val. buvo gautas pranešimas iš GMP, kad ugniagesių pagalbos reikia ištraukti užklimpusį medikų automobilį, kuriame yra ligonis. Ugniagesiai padėjo greitosios medicinos pagalbos automobiliui saugiai išvažiuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.