„LTG Cargo“ remonto dirbtuvėse darbininkui nukritus nuo kopėčių – 3 tyrimai: įmonės viduje, policijoje ir Darbo inspekcijoje

Vilniuje esančiose bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“ priklausančiose „LTG Cargo“ remonto dirbtuvėse buvo sužalotas darbininkas. Policija jau surinko įvykio medžiagą, apie nelaimę informuota Valstybinė darbo inspekcija, o „LTG Cargo“ atstovai teigia, kad įmonėje pradėtas vidinis tyrimas, atlikti papildomi patikrinimai, siekiant įsitikinti darbo priemonių tinkamu naudojimu, jų techniniu tvarkingumu bei saugumu.

 Lokomotyvų remonto dirbtuvės, greitoji pagalba.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Lokomotyvų remonto dirbtuvės, greitoji pagalba.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 2:28 PM, atnaujinta Feb 26, 2024, 2:43 PM

Pranešimą apie darbo metu lokomotyvų depe Geležinkelio g. susižalojusį vyrą (gim. 1959 m.) Vilniaus policija gavo ketvirtadienį 7 val. 55 min. Paaiškėjo, kad vyras nukrito apvirtus stumdomoms kopėčioms, ant kurių jis buvo užsilipęs.

Nukentėjusysis, įtarus kaulų lūžius, buvo skubiai nuvežtas į Lazdynų ligoninę. Suteikus pagalbą jis gydymui paguldytas į traumatologijos skyrių.

Dėl šio įvykio į lrytas.lt reakciją kreipėsi nukentėjusiojo kolegos. Jie tvirtino, kad nugriuvusios kopėčios buvo nesaugios, be privalomų patikrų. Žmonės tvirtino, kad į darbų saugą įmonėje žiūrima atsainiai ir nuogąstavo, kad šis nelaimingas įvykis gali būti nuslėptas.

Darbo inspekcija apie įvykį informuota

Lrytas.lt dėl informacijos apie minėtą įvykį kreipėsi į Valstybinę darbo inspekcija (VDI).

VDI vyriausioji komunikacijos skyriaus specialistė Jolanta Bielskienė sakė, kad apie šį nelaimingą įvykį darbo vietoje jiems buvo pranešta iš ligoninės. Medikai nurodė, kad traumą patyrusiam darbuotojui sužalota čiurna.

„Šiuo metu tikslinama gauta informacija. Ar tyrimo dėl galimai pažeistų darbo saugos normatyvų imsimės mes, ar šis tyrimas bus perduotas pačiai įmonei, bus nuspręsta įvertinus darbuotojo patirtos traumos sunkumą bei kitas aplinkybes“, – portalui lrytas.lt sakė J.Bielskienė.

Tuo tarpu policijos pareigūnai surinko medžiagą galimam ikiteisminiam tyrimui dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo.

Įmonėje pradėtas vidinis tyrimas

„LTG Cargo“ atstovė Kotryna Dzikaraitė-Misiūnė lrytas.lt tvirtino, kad įmonė savo veikloje darbuotojų saugai ir sveikatai teikia didžiausią prioritetą.

„Darbuotojai darbus atlikti gali tik pasitelkę būtinas saugos priemones ir patikrintais darbo įrenginiais, naudodami priskirtas asmenines apsaugos priemones bei išmokyti dirbti padidintos rizikos darbus. Atkreipiame dėmesį, kad visi „LTG Cargo“ darbuotojai yra apdrausti papildomu sveikatos draudimu bei draudimu nuo nelaimingų atsitikimų“, – teigė K.Dzikaraitė-Misiūnė.

Ji patvirtino, kad bendrovės Traukos riedmenų depe darbo metu įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu dėl galimai netinkamai naudojamų darbo (paaukštinimo) priemonių darbuotojas nukrito iš sąlyginai nedidelio – pirminiais duomenimis – apie 1 m aukščio – ir kritimo metu patyrė lengvą traumą. Darbuotojui nedelsiant buvo suteikta pirmoji medicininė pagalba ir iškviesta greitoji medicinos pagalba.

„Atsižvelgiant į bendrovėje taikomas principines saugos užtikrinimo praktikas, dėl šio nelaimingo atsitikimo nedelsiant buvo pradėtas vidinis tyrimas jo priežastims nustatyti bei imtasi visų būtinų veiksmų, kad tokios situacijos nepasikartotų. Nelaukiant vidinio tyrimo išvadų, darbuotojai buvo papildomai informuoti apie saugų darbo priemonių naudojimą, taip pat atlikti papildomi patikrinimai, siekiant įsitikinti darbo priemonių tinkamu naudojimu, jų techniniu tvarkingumu bei saugumu.

Bendrovė apgailestauja dėl šios situacijos, nuolat palaiko ryšį su darbuotoju bei jo artimaisiais, palaiko dialogą su visa depo specialistų komanda ir visuomet skatina darbuotojus teikti grįžtamąjį ryšį siekiant užtikrinti saugių ir sveikatai palankių darbo sąlygų sudarymą“, – lrytas.lt teigė „LTG Cargo“ atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.