Iš pasieniečių sraigtasparnio – motinos su kūdikiu paieškos atomazgos vaizdai: moteris surasta miške

Vilniaus rajone, maždaug už 11 kilometrų nuo Pilaitės, Girulių miške, pasieniečių sraigtasparnis iš oro aptiko, kaip manoma, dingusią moterį su kūdikiu.

 Policininkai su surasta moterimi.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Policininkai su surasta moterimi.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Steniulienė

Mar 4, 2024, 10:21 AM, atnaujinta Mar 4, 2024, 5:21 PM

„Aptiko du asmenis, asmenys buvo gyvi, perduoti policijai“, – Eltą informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Moteris ir vaikas buvo rasti apie 10 val. 20 min., informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas.

Dingusiosios ir jos kūdikio taip pat ieškojo ugniagesių narai: po vidurnakčio pirmadienį Vilniuje valtimi buvo žvalgoma Neries upės pakrantė, taip pat teritorijos Vilniaus rajone, Eltą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Liana Binkauskienė.

Kaip sekmadienio vakarą pranešė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai, buvo ieškoma dingusi R.Š. (gimusi 1991 m.) ir jos kūdikis (gimęs 2023 m.).

Sekmadienį, apie 8–9 val., 32 metų moteris, pasiėmusi trijų mėnesių dukrelę, išėjo iš namų Vilniuje, Karaliaučiaus gatvėje, ir iki šiol negrįžo. Jų buvimo vieta nežinoma, moteris į telefono skambučius neatsako. Apie dingimą pranešė moters mama.

Eltos žiniomis, moteris su kūdikiu buvo dingusi ir šeštadienį, tačiau tąkart ji buvo surasta.

Po to, kai pirmadienį moteris vėl buvo rasta, jos trijų mėnesių kūdikis buvo apgyvendintas pas budinčią globotoją.

„Dėl su kūdikiu dingusios mamos buvome gavę pranešimą sekmadienio naktį. Juos suradus, kūdikis buvo laikinai apgyvendintas pas močiutę, o kitą dieną vaiko teisių gynėjai turėjo vykti į šeimą ir įvertinti kokios pagalbos jai gali reikėti. Iš naujo buvo paskelbus mamos ir kūdikio paiešką, teisėsaugai pavyko juos dar kartą rasti, o kūdikis šį kartą buvo apgyvendintas pas budinčius globotojus, kur juo šiuo metu rūpinamasi.

Mama šiuo metu rūpinasi medikai. Šiuo metu vertiname šeimos situaciją bei kokios pagalbos jiems gali reikėti. Iki šio savaitgalio šeimai pagalba Lietuvoje nebuvo teikiama, ji gyveno užsienyje,“ – rašoma Eltai perduotame Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus miesto skyriaus vedėjo Gedo Batulevičiaus komentare. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.