Savaitgalį degė namai, automobiliai, pirtys

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 100 gaisrų ir atliko 82 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, vienas nukentėjo. Sekmadienį, 02.35 val., pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Telšiuose, Ąžuolyno gatvėje. Atvykus ugniagesiams, iš rūsio sklido dūmai, viduje matėsi liepsna. Name degė lova. 02.48 val. išneštas kojas apdegęs gyventojas be sąmonės. Vyras buvo gaivinamas iki greitosios pagalbos medikų atvykimo. Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį. Gaisro metu sudegė lova, apdegė įvairūs namų apyvokos daiktai, aprūko patalpos.

 Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 100 gaisrų ir atliko 82 gelbėjimo darbus.<br> PAGD asociatyvi nuotr.
 Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 100 gaisrų ir atliko 82 gelbėjimo darbus.<br> PAGD asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Mar 18, 2024, 11:45 AM, atnaujinta Mar 18, 2024, 11:46 AM

Šeštadienį, 04.58 val., Vilniaus rajone, Dūkštų kaime, liepsnojo mūrinis ūkinis pastatas, kuriame įrengtos gyvenamosios patalpos. Iki atvykstant ugniagesiams iš pastato buvo išvestas galimai apsinuodijęs dūmais gyventojas. Jis buvo išvežtas į ligoninę patikrai. Gaisro metu išdegė ir nuardyta apie 30 kv. m stogo, vidus sulietas vandeniu.

Penktadienį, 11.45 val., Panevėžyje, Suvalkų gatvėje, gaisras kilo dviejų butų gyvenamajame name. Gaisro metu sudegė apie 20 kv. m išorės sienos polistirolo dangos, apie 30 kv. m medinių stogo konstrukcijų, sulietos laiptinės ir koridoriaus patalpos. Iki atvykstant ugniagesiams, iš degusio pastato išėjo trys suaugusieji ir vienas vaikas. Dūmų detektorius name buvo įrengtas.

17.39 val. pranešta apie gaisrą Trakų rajone, Grendavės seniūnijoje, Panošiškių kaime. Ten atvira liepsna degė trys mediniai ūkiniai pastatai. Gaisro metu sudegė du ūkiniai pastatai ir jų viduje buvęs turtas, sudegė trečiojo ūkinio pastato stogas. Taip pat apdegė kitų dviejų ūkinių pastatų išorės sienos.

20.51 val. pranešta apie Alytuje, Ulonų gatvėje, metalo dirbinių gamykloje kilusį gaisrą. Atvykus ugniagesiams, gamybiniame pastate maždaug 5 kv. m plote degė stogo šiltinamoji medžiaga. Gaisro metu apdegė ir buvo nuardyta apie 10 kv. m stogo dangos ir šiltinimo medžiagos. Pastate įrengta ir veikė priešgaisrinė signalizacija.

Šeštadienį, 8.33 val., Tauragės rajone, Mažonų seniūnijoje, Leoniškės kaime, atvira liepsna degė automobiliai „VW Passat“ ir „Mitsubishi Pajero“. Gaisro metu išdegė „VW Passat“ priekinė dalis, salonas, nuo karščio išdužo stiklai. Sudegė kito automobilio galinė dalis, salonas, nuo karščio išdužo stiklai. Apdegė ir netoliese stovėjęs automobilis „BMW“.

12.09 val. gaisras daugiabutyje gyvenamajame name kilo Vilniuje, Tuskulėnų gatvėje. Atvykus ugniagesiams, iš buto balkono antrajame aukšte veržėsi dūmai, viduje atvira liepsna degė sendaikčiai. Iš buto į lauką išvesta moteris, kuri buvo išvežta į ligoninę (nuo gaisro nenukentėjo). Gaisro metu sudegė balkone buvę sendaikčiai ir medinis kambario langas, išdegė visas balkonas. Nuo karščio trūko lango stiklas, aprūko kambarys.

Šeštadienį Šalčininkų ir Kaišiadorių rajonuose beveik tuo pačiu metu degė pirtys. 19.22 val. Šalčininkų rajone, Jašiūnų miestelyje, degė pirtis, įrengta ūkiniame pastate. Gaisro metu išdegė jos vidus.

19.36 val. pirtis degė Kaišiadorių rajone, Kruonio seniūnijoje, Domeikiemio kaime. Atvykus ugniagesiams medinės pirties stogas buvo sukritęs. Gaisro metu sudegė medinės stogo konstrukcijos, apdegė sienos ir perdanga.

Sekmadienį, 3.58 val., Vilniaus rajone, Avižienių seniūnijoje, Aukštųjų Rusokų viensėdyje, Senajame Ukmergės kelyje, kilusiame gaisre apdegė statiniai ir 6 automobiliai. Atvira liepsna laižė gyvenamojo namo stogą, prie namo priblokuotus statinius: malkinę ir sandėliuką. Gaisro metu sudegė sandėliukas, stoginės sienos, du lengvieji automobiliai. Išdegė namo siena ir apšiltinimo medžiaga, apdegė 6 kv. m stogo dangos. Apsilydė keturių už tvoros stovėjusių automobilių degiosios detalės ir elektromobilių įkrovimo stotelė.

23.09 val. Palangoje, Diemedžių take, atvira liepsna degė medinis sodo namelis. Iš namo išneštas 40 l dujų balionas. Gaisro metu išdegė kambarys, apdegė medinė perdanga, nuardyta 10 kv. m stogo, aprūko visos namo patalpos ir viduje buvę baldai, namų apyvokos daiktai.

Pirmadienį, 00.46 val., Vilniuje, Vakariniame aplinkkelyje, Pilaitės prospekte, viaduke atvira liepsna degė automobilis „Jaguar XF“. Gaisro metu išdegė variklio skyriaus degiosios dalys.

Penktadienį, 09.53 val., gautas pranešimas, kad Molėtų rajone, Čiulėnų seniūnijoje, kelyje Vilnius – Utena susidūrė autobusas ir vilkikas. Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad autobusu vyko 32 mokiniai ir 3 mokytojai. Autoįvykio metu nukentėjo penki mokiniai, vairuotojas ir viena mokytoja. Prispaustų žmonių nebuvo. Ugniagesiai padėjo žmonėms išlipti, nušlavė nuo kelio duženas.

10.13 val. gautas aplinkos apsaugos darbuotojo pranešimas, kad Kaune, R. Kalantos gatvėje, Kauno mariose, rastas nuskendęs laivas, reikalinga narų pagalba nustatant laivo duomenis. Atvykęs naras nustatė paskendusio laivo pavadinimą ir perdavė informaciją aplinkos apsaugos darbuotojui.

19.31 val. pranešta, kad Kaune, Šv. Gertrūdos gatvėje, apvirto automobilis, yra prispaustų žmonių. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams buvo susidūrę automobiliai „Toyota Prius“ ir „BMW“. Automobilis „Toyota“ apvirtęs ir atsirėmęs į pastato sieną, iš jo negalėjo išlipti vairuotojas. Ugniagesiai išpjovė priekinį automobilio stiklą, žmogus išlipo, jį apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai.

Šeštadienį, 17.59 val., gautas pranešimas, kad Panevėžio rajone, Krekenavos seniūnijoje, Liubičiaus kaime, įvyko autoavarija. Atvykus ugniagesiams, nuo kelio buvo nuvažiavęs automobilis „BMW“, jis apvirtęs ant šono ir atsirėmęs į pakelės medžius. Šalia automobilio rastas vyras, kurį ugniagesiai gelbėtojai pradėjo gaivinti iki GMP medikų atvykimo. Atvykę greitosios pagalbos medikai perėmė vyro gaivinimą, deja, po kurio laiko konstatuota vyro mirtis.

Sekmadienį, 03.32 val. ugniagesiai skubėjo padėti policijos pareigūnams. Klaipėdoje, Šilutės plente, ant bokšto stovėjo žmogus. Ugniagesiai gelbėtojai pastatė ištraukiamąsias kopėčias, kuriomis du policijos pareigūnai ir vienas ugniagesys pakilo ant bokšto. Jie įkalbėjo žmogų nusileisti kartu su jais. Vyras perduotas greitosios pagalbos medikams.

22.15 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Linkmenų gatvėje, iš automobilio „Citroen“ veržiasi dujos. Ugniagesiai gelbėtojai, naudodami parankines priemones, išjungė automobilio akumuliatorių, užsuko dujų balioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.