Lietuvos kariuomenė patvirtino JAV kario mirtį Pabradės poligone

Lietuvos kariuomenė oficialiai patvirtino, kad prieš kelias dienas Pabradės poligone žuvo JAV karys. Tyrimą dėl incidento vykdo JAV teisėsauga ir Lietuvos kariuomenės karo policija.

 Žvakutė, karo policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Žvakutė, karo policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Pratybos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pratybos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pratybos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pratybos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
žvakė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
žvakė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-03-29 15:14, atnaujinta 2024-03-29 16:01

„Generolo Silvestro Žukausko poligone kovo 27 d. tarnybos metu mirus Lietuvoje dislokuoto Jungtinių Amerikos Valstijų kontingento kariui, Lietuvos kariuomenės vadovybė reiškia gilią užuojautą kario artimiesiems ir tarnybos draugams.

Įvykio aplinkybėms nustatyti pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka JAV teisėsauga ir Lietuvos kariuomenės karo policija, vadovaujant Vilniaus apygardos prokuratūrai“, – penktadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, apie nelaimę kovo 27 d. pagalbos telefonu buvo pranešta maždaug 14 val. 39 min. Tądien Lietuvos kariuomenės atstovai redakcijai patvirtino, kad toks incidentas buvo. Tačiau incidento detalės nebuvo atskleistos, pažadėjus jas pranešti suderinus su JAV tarnybomis ir gavus leidimą viešinti informaciją.

Lrytas.lt žiniomis, JAV karys susižalojo šaunamuoju ginklu. Ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, neatsargus elgesys su ginklu ar savižudybė, kol kas nežinoma. Tai turėtų nustatyti tyrimas.

Atvykę medikai kariui padėti nebegalėjo, buvo konstatuota mirtis.

Tyrimą iš karto perėmė karo policija. 

Užuojautą mirusio kario artimiesiems ir tarnybos draugams jau pareiškė ir Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

„Kiekvieno kario mirtis, Lietuvos ar sąjungininkų, yra didelė netektis mums visiems. Perduodu nuoširdžią užuojautą artimiesiems ir tarnybos bendražygiams. Mūsų kariuomenė yra pasiruošusi kariams suteikti visą reikiamą medicininę, psichologinę ir dvasinę pagalbą“, – ministro užuojautą išplatino Krašto apsaugos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.