Ilgąjį šventinį savaitgalį ugniagesiams darbų netrūko

Per praėjusias 4 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 160 gaisrų ir atliko 138 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu buvo traumuoti 3 žmonės. Penktadienį, 23.15 val., buvo pranešta apie gaisrą apleistame pastate Šakių rajone, Sudargo kaime. Atvykus ugniagesiams, viename iš medinio pastato kambarių degė į krūvą sukrautos malkos. Vienoje iš patalpų gelbėtojai rado žmogų, praradusį sąmonę, išnešė jį į lauką ir gaivino. Po kurio laiko jis atsigavo ir buvo perduotas atvykusiems medikams. Vyras išvežtas į ligoninę. Gaisro metu apdegė dalis medinės sienos.

 Per praėjusias 4 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 160 gaisrų ir atliko 138 gelbėjimo darbus.<br> Ugniagesių nuotr.
 Per praėjusias 4 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 160 gaisrų ir atliko 138 gelbėjimo darbus.<br> Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Apr 2, 2024, 1:10 PM, atnaujinta Apr 2, 2024, 1:11 PM

Šeštadienį, apie 4 val. ryto, Varėnos rajone, Perlojos kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu namo savininkas apdegė rankas. Jam greitosios pagalbos medikai medicinos pagalbą suteikė vietoje. Į ligoninę vykti jis atsisakė. Gaisro metu sudegė 10 kv. m pastato stogo, perdanga, apdegė namo vidus.

Vėlų tos pačios dienos vakarą Šiaulių ugniagesiai buvo iškviesti į Gardino gatvę. Į butą antrajame aukšte jiems teko lipti kopėčiomis. Virtuvėje ant viryklės svilo puodas. Iš buto ugniagesiai išvedė moterį ir perdavė ją greitosios pagalbos medikams. Po medikų apžiūros ji buvo išvežta į ligoninę. Dūmų detektoriaus bute nebuvo. Ugniagesiai išvėdino patalpas.

Velykų rytą Jonavos rajone, Šveicarijos seniūnijoje, Gulbiniškių kaime, sodų bendrijoje liepsnojo sodo namelis. Gaisro metu gyventojas apdegė plaštakas. Medikai pagalbą jam suteikė vietoje. Gaisro metu sudegė namo stogas, išdegė vidus, apdegė apie 15 kv. m šalia buvusio ūkinio pastato stogo. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo prie namo priblokuotas medžio dirbtuves, šalia esantį garažą ir kaimynų ūkinį pastatą. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, apie 12 val., Klaipėdos rajone, Gargžduose, Laugalių gatvėje, atvira liepsna degė pusė gyvenamojo namo stogo. Gaisras kilo antrajame aukšte įrengtoje siuvykloje. Dviejose patalpose apdegė apie 50 kv. m sienų ir lubų, sudegė tiek pat stogo konstrukcijų, viduje buvusi siuvimo įranga, siuviniai ir kitos priemonės, nuo karščio skilo du plastikiniai langai.

20.29 val. Skuodo rajone, Notėnų kaime, pievoje degė seni šieno ritiniai ir šakos. Gaisro metu sudegė sukrautos šakos, buvo išardyta bei vandeniu sulieta 15 šieno ritinių.

Sekmadienį prieš vidurnaktį Vilniuje, V. A. Graičiūno gatvėje, liepsnojo grupės savininkų sandėliavimo paskirties pastatai. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė vieno aukšto mūrinio pastato stogas. Gaisro metu automobilių dirbtuvėse sudegė automobilis „BMW“, dar 5 lengvieji automobiliai apdegė, sudegė apie 300 kv. m stogo konstrukcijų. Iš gretimos patalpos ugniagesiai išstūmė mikroautobusą „Mercedes Benz“.

Pirmadienį po vidurnakčio Trakų rajone, Senųjų Trakų seniūnijoje, Senojo Tarpupio kaime, liepsnojo medinio gyvenamojo namo stogas ir 3 mediniai ūkiniai pastatai. Gaisro metu sudegė vienas ūkinis pastatas, gyvenamojo namo stogas, kito ūkinio pastato stogas, apdegė trečio ūkinio pastato stogas.

18.51 val. Varėnos rajone, Merkinės seniūnijoje, Vilkiautinio kaime, atvira liepsna degė vasarnamis. Gaisro metu jis sudegė. Taip pat sudegė šalia stovėjęs plastikinis šiltnamis.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai vyko gesinti 73 gaisrus atvirosiose teritorijose. Jų metu išdegė per 20 ha pievų, miško paklotės ir kt. Iš viso šiemet ugniagesiai gelbėtojai gesinti degančios žolės vyko 373 kartus. Šių gaisrų metu išdegė beveik 120 ha atvirųjų teritorijų.

Penktadienį ugniagesiai gelbėtojai Trakuose, Galvės ežere, padėjo Aplinkos apsaugos tarnybai rinkti išsiliejusius teršalus. Ežere, maždaug už 400 m nuo kranto, buvo aptikti sudegę ir nuskendę du pramoginiai laivai, o iš jų buvo išsilieję naftos produktai.

Šeštadienį, 11.18 val., buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Raudondvario seniūnijoje, Karnavės kaime, Nemune matomas skenduolis. Ugniagesiai ištraukė vyro kūną.

18.43 val. pranešta, kad Kauno rajone, Neveronių kaime, 14 metų mergaitė nuo skardžio nukrito į upelį. Ji buvo panirusi į vandenį iki kaklo. Ugniagesiai gelbėtojai, naudodami aukštalipių įrangą, nepilnametę iškėlė, nunešė iki greitosios pagalbos automobilio ir perdavė medikams.

Sekmadienį, 15.40 val., buvo gautas pranešimas iš policijos, kad Kaišiadorių rajone, Rumšiškių seniūnijoje, Vosyliškių kaime, Kauno mariose pastebėtas skenduolis. Ugniagesiai ištraukė žmogaus kūną.

Pirmadienį, 13.27 val., Aeronautikos gelbėjimo koordinacinis centras pranešė, kad Širvintų rajone, Kernavės miestelyje, nukrito parasparnis. Atvykę ugniagesiai rado du sąmoningus vyrus, su parasparniais nukritusius šlaito viduryje. Gelbėtojai juos nunešė į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.