Savaitgalį ugniagesiai iš degančių namų gelbėjo žmones

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 69 gaisrų ir atliko 77 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, du buvo traumuoti. Sekmadienio naktį, 1.49 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Švenčionių rajone, Švenčionėliuose. Penkių aukštų daugiabutyje degė butas ketvirtajame aukšte. Ugniagesiai išnešė apdegusią buto savininkę ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Deja, pakeliui į ligoninę moteris mirė. Iš gretimo buto ugniagesiai išvedė tris žmones. Gaisro metu kambaryje apdegė lova ir kiti baldai, sienos ir lubos. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

 Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 69 gaisrų ir atliko 77 gelbėjimo darbus.<br> Ugniagesių nuotr.
 Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 69 gaisrų ir atliko 77 gelbėjimo darbus.<br> Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

2024-04-08 10:45, atnaujinta 2024-04-08 10:46

Šeštadienį, 20.51 val., Druskininkų savivaldybėje, Viečiūnų miestelyje, daugiabučiame name, antrajame aukšte, atvira liepsna degė butas. Iki atvykstant ugniagesiams iš jo kaimynai išvedė žmogų, kuris buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir išvežtas į ligoninę. 12 gyventojų iš kitų butų į lauką palydėjo policijos pareigūnai. Ugniagesiai ištraukiamomis kopėčiomis iš antrajame ir trečiajame aukštuose esančių butų evakavo 6 suaugusiuosius ir vieną vaiką, iš kitų butų išvedė 4 gyventojus. Gaisro metu išdegė butas, aprūko kaimyniniai butai ir bendrojo naudojimo laiptinė. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienį, 12.44 val., Visagine, daugiabučio namo trečiajame aukšte liepsnojo balkonas. Dėl galimo apsinuodijimo dūmais buto savininkė buvo išvežta apžiūrai į gydymo įstaigą. Gaisro metu išdegė balkonas, sudegė ten buvę daiktai, apdegė dalis šalia esančio kambario lubų, aprūko visas butas. Dūmų detektorius bute buvo.

Penktadienį vakare Panevėžyje, Aukštaičių gatvėje, dūmai veržėsi iš daugiabučio buto pirmajame aukšte. Kopėčiomis ugniagesiai pateko į balkoną, atidarė duris ir pateko į butą. Viduje jie rado sąmoningą vyrą, kurį išnešė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Vyras buvo išvežtas į ligoninę apžiūrai. Bute ant viryklės svilo maistas. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienio naktį, apie 2 val., Trakų rajone, Senųjų Trakų seniūnijoje, Varnikėlių I kaime, atvira liepsna degė medinio gyvenamojo namo vidus. Gesindamas gaisrą, susižalojo namo savininkas. Jis buvo išvežtas į ligoninę. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį buvo gautas pranešimas iš aplinkos apsaugos pareigūno, kad reikia ugniagesių pagalbos surinkti naftos teršalus Anykščiuose, Šventosios upėje. Dviejose aplinkosaugininkų nurodytose vietose ugniagesiai nutiesė sorbuojančius bonus, purkštuvu ir dispergatoriumi išpurškė užterštą vandens paviršių, surinko apie 30 l teršalų.

Sekmadienį, 18.17 val., buvo pranešta, kad Marijampolėje, Poilsio gatvėje, automobilis „Mercedes Benz C220“ nuriedėjo į tvenkinį ir paniro po vandeniu. Žmonių jame nebuvo. Atvykę ugniagesiai narai prikabino tempimo lyną ir ištraukė automobilį ant kranto.

Sekmadienį ugniagesiai skubėjo gelbėti ir gyvūnų. 9.56 val. buvo gautas pranešimas, kad Panevėžio rajone, Miežiškių seniūnijoje, Bukaltiškių kaime, tvarte į metalinius aptvarus įstrigo arklys, jis negali ištraukti kojų ir atsikelti. Ugniagesiai nupjovė metalinio aptvaro dalį ir išlaisvino arklį. Pasitelkę ūkininko traktorių, jie padėjo gyvūną pastatyti ant kojų.

11 val. buvo pranešta, kad Vilniaus rajone, Sudervės seniūnijoje, Vydautiškių kaime, tvoroje įstrigo stirniukas, jis yra sužeistas. Naudodami hidraulinę įrangą ugniagesiai stirniuką išlaisvino ir jis nubėgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.