Vilnius abiturientus jau kviečia antrai skiepo dozei, jas pažadėjo ir ministerija

Vilniaus miesto savivaldybė ragina sostinės abiturientus pasinaudoti galimybe pasiskiepyti antrąja „Vaxzevria“ doze dar iki egzaminų sesijos pradžios. Savo ruožtu Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) teigia, kad antrąją skiepo dozę abiturientai galės gauti jau kitą savaitę.

Abiturientai<br>123rf nuotr.
Abiturientai<br>123rf nuotr.
Abiturientai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai<br>D.Umbraso nuotr.
Abiturientai<br>D.Umbraso nuotr.
Abiturientai<br>D.Umbraso nuotr.
Abiturientai<br>D.Umbraso nuotr.
Abiturientai<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Abiturientai<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 27, 2021, 2:54 PM, atnaujinta May 27, 2021, 3:49 PM

„Pirmadienį, gegužės 31 dieną, sostinės abiturientai bus laukiami vakcinacijos centre „Litexpo“ rūmuose.

Visi suprantame, kokią reikšmę abiturientams turi egzaminai, ir kaip svarbu, kad nebūtų jokių trikdžių jiems ruošiantis, todėl sudarėme galimybę visiems dar nepasiskiepijusiems abiturientams antrąjį skiepą gauti anksčiau“, – sakė Vilniaus miesto administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Pranešama, kad abiturientai pirmadienį (gegužės 31 d.) į „Litexpo“ gali atvykti vakcinacijos centro darbo laiku – nuo 9 iki 19 val., be išankstinės registracijos, bet su asmens dokumentais ir moksleivio pažymėjimu. Atvykti gali ir tie abiturientai, kurie jau turi paskirtą kitą antrojo skiepo laiką Šeškinės poliklinikoje.

„Vakcinacija abiem dozėmis abiturientus apsaugos ne tik nuo sunkios COVID-19 ligos formos, bet ir nuo izoliacijos egzaminų sesijos metu grėsmės: net jei žmogus turėjo didelės rizikos sąlytį, izoliacija netaikoma, jei jis yra paskiepytas pagal pilną skiepijimo schemą ir po antrojo skiepo praėjo mažiau nei 90 dienų. Tai galioja visų gamintojų vakcinoms“, – skelbiama pranešime.

Ministerija: skiepai bus jau kitą savaitę

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) portalui lrytas.lt ketvirtadienį aiškino, kad visi norintys abiturientai antrą skiepą galės gauti kitą savaitę.

„Jei nutiktų taip, kad abiturientas serga koronaviruso infekcija ir pakartotinės sesijos metu, abiturientas arba jo artimieji turi apie tai pranešti mokyklos vadovui ne vėliau kaip kitą darbo dieną po egzamino. Mokinys nuo pasirinktų ir nelaikytų brandos egzaminų bus atleistas“, – šią savaitę skelbė ŠMSM.

Pasiteiravus ministerijos, ar tai nesudarys kliūčių stojant į aukštąsias mokyklas, ŠMSM patikino, kad tokiu atveju brandos atestato vertė nepasikeis.

„Jei kandidatas negalės laikyti atkelto egzamino pakartotinės sesijos metu, jis bus atleidžiamas nuo egzamino. Jo atestatas bus toks pat vertingas, kaip kad tų, kurie laikė brandos egzaminus. Tiesiog į atestatą įrašoma, kad kandidatas atleistas nuo egzamino. Tokiu atveju skaičiuojami metiniai pažymiai.

Jis galės stoti į aukštąją mokyklą ir konkuruoti su kitais stojančiaisiais“, – pateiktame atsakyme paaiškino ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.