Ministrė J. Šiugždinienė sureagavo į M. Sinkevičiaus kritiką: ne ministerija turėtų pasirūpinti perdegusių lempučių pakeitimu

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė skeptiškai vertina Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento žodžius, jog esą ministerija neturi plano, kaip mokslas vyks rugsėjį. Jos teigimu, kai kurių klausimų ministerija išspręsti negali, todėl norėtųsi matyti ne tik jai teikiamas rekomendacijas, bet ir konkrečius darbus.

Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Sinkevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Sinkevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Sinkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Sinkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2021-06-18 17:49, atnaujinta 2021-06-18 17:53

„Raginame Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją nekartoti praeitų metų klaidų ir jau dabar tinkamai pasirengti rugsėjo 1-ajai. Esame skolingi savo mokiniams, kurie daugiau nei pusę metų praleido uždaryti namuose prie kompiuterių tik todėl, kad mes, suaugusieji, neatlikome namų darbų“, – socialiniame tinkle rašė M.Sinkevičius.

Į tai sureagavo ir savo mintis vėliau išsakė ministrė J.Šiugždinienė.

„Kartais nežinai, ar juoktis, ar pykti. Turiu galvoje Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento Mindaugo Sinkevičiaus pareiškimą, kuriuo teigiama, kad ministerija neturi plano dėl mokinių grįžimo į mokyklas rugsėjį.

Visų pirma, ministerija jau seniai ruošiasi naujiems mokslo metams. Ne vienas sprendimas jau priimtas, darbo grupė dirba prie saugaus mokymosi modelio, dar yra nemažai dokumentų, teisės aktų, kuriuose reikia atnaujinti. Lėšos skirtos vaikų motyvacijai ir emocinei sveikatai stiprinti, ugdymo praradimams kompensuoti.

Antra, tos grupės veikloje dalyvauja Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovas, kuris žino apie grupėje nagrinėjamus klausimus, todėl teiginiai, kad nežinoma apie tai, skamba keistokai“, – socialiniame tinkle penktadienio vakarą rašė ministrė.

Ji sakė besitikinti, kad savivaldybės jau turi konkrečius planus, kad rugsėjį nepasikartotų šių mokslo metų scenarijus.

„Labai norėtųsi matyti konkrečius darbus, ne tik rekomendacijas ministerijai. Lietuvoje yra 977 mokyklos, kuriose mokosi skirtingi vaikų kiekiai, skirtingai organizuojami srautai, todėl ministerija neparengs visiems tinkamo saugaus mokymosi modelio, kuris visiems idealiai tiktų, kad ir kaip to norėtų.

Svarbu suprasti, kad yra nacionalinio lygmens klausimai ir yra savivaldos klausimai, kurių visų ministerija neišspręs. Savivaldybės ir turi rūpintis, kad mokyklose vaikams būtų jauku ir patogu, kad būtų pasirūpinta ventiliacija, oro valymu, dezinfekcija.

Ne ministerija, o savivaldybės yra daugelio mokyklų savininkės. Tačiau kartais susidaro įspūdis, kad ministerija turėtų pasirūpinti ir perdegusių lempučių pakeitimu“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Ji teigė, kad sprendimus reikėtų priimti „šaltomis galvomis“.

„Suprantu, kad čia daug politikavimo, bet visgi kviečiu dirbti drauge ir kartu rengtis rudeniui ir rengti realius sprendimus, o ne atkartoti visiems žinomas rekomendacijas. Ne rekomendacijos, o realūs veiksmai yra svarbūs.

Ir, kaip jau ne kartą sakiau, tikiuosi, kad rugsėjo pirmąja visi mokiniai bus mokyklose. Padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso“, – kalbėjo ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.