Nuo pirmadienio prasidėjo pakartotinė brandos egzaminų sesija

Pirmadienį valstybiniu lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu prasideda pakartotinė brandos egzaminų sesija. Ji vyks liepos 5 – 20 dienomis. Pakartotinėje sesijoje dalyvauti užsiregistravo 1469 kandidatai, apie pusė jų yra eksternai, rašoma Nacionalinės švietimo agentūros pranešime.

Mokiniai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokiniai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 3:04 PM

Pakartotinėje sesijoje brandos egzaminus gali laikyti tie mokiniai, kuriems pagrindinės sesijos dalykų brandos egzaminai buvo atidėti neatvykus dėl pateisinamos priežasties. Neatvykus į egzaminą, tą pačią ar kitą dieną reikėjo pateikti neatvykimo priežastį paaiškinančius dokumentus ir prašymą atidėti pasirinktą egzaminą pakartotinei sesijai. Ar priežastis tikrai pateisinama ir ar atidėti egzaminus, sprendžia mokyklos vadovas.

Pakartotinė sesija baigsis liepos 20 d. mokykliniu lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminu. Jį galės laikyti ir tie abiturientai, kurie neišlaikė lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio egzamino per pagrindinę sesiją. Tai vienintelis egzaminas, kurį mokiniai gali perlaikyti tais pačiais metais.

Neišlaikę kitų mokyklinių ar valstybinių brandos egzaminų, abiturientai juos laikyti galės tik kitais metais.

Jeigu pakartotinės sesijos metu abiturientas privalo izoliuotis, palikti izoliavimo vietą ir laikyti brandos egzaminą pakartotinėje sesijoje gali, jei ne seniau kaip 48 val. iki egzamino atliko SARS-CoV-2 PGR tyrimą, gavo neigiamą tyrimo rezultatą ir egzamino dieną nejaučia jokių ūmiai viršutinių kvėpavimo takų infekcijai būdingų požymių ir prieš patenkant į brandos egzamino centrą atliko greitąjį antigeno testą, kurio rezultatas yra neigiamas.

Abiturientui susirgus koronaviruso infekcija pakartotinės sesijos metu, jis arba jo artimieji turi apie tai pranešti mokyklos vadovui ne vėliau kaip kitą darbo dieną po egzamino. Mokinys nuo pasirinktų ir nelaikytų brandos egzaminų gali būti atleistas.

Visi pakartotinės sesijos rezultatai bus paskelbti vėliausiai iki liepos 25 d.

Valstybinius brandos egzaminus vertina daugiau nei 2226 specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.