MRU neturintiems galimybių pasų siūlo nuotolines studijas, auditorijas lauke

Rugsėjo 1-ąją naujus mokslo metus pradedantis Mykolo Romerio universitetas (MRU) galimybių pasus turinčius studentus kvies sugrįžti į auditorijas, o jų neturintiems pasiūlys kokybiškas mokymosi alternatyvas. Be to, MRU bendruomenės nuo mokslo metų pradžios laukia ir atsinaujinę bei geresnes sąlygas siūlantys bendrabučiai, o po intensyvios studijų dienos – daugiau kultūrinių ir edukacinių veiklų.

Mykolo Romerio universitetas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mykolo Romerio universitetas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2021, 10:48 AM

Universiteto viduje – tik su galimybių pasais

Šiais mokslo metais universitetas laukia į auditorijas grįžtančių studentų, tačiau su sąlyga – pateikus galimybių pasą ar jiems lygiavertį dokumentą. Be šių dokumentų studentams MRU kontaktinių studijų, rūpinantis bendruomenės saugumu, pasiūlyti negalės. Vis dėlto, pasak MRU vicerektorės akademiniams reikalams prof. Reginos Valutytės, studijų kokybė nuo to nukentėti neturėtų – universitetas sieks užtikrinti kokybiškas studijas nuotoliniu būdu, ypatingą dėmesį skirdamas studentų informavimui apie vakcinavimą.

„Nors patirtis rodo, jog efektyviausiais studijų būdas yra kontaktinis, suprantame, kad vakcinacijos procese dalyvauja ne visi, todėl šiai daliai studentų siūlysime studijuoti nuotoliniu būdu. Be to, reaguodami į besikeičiančias gyvenimo aplinkybes, šiemet turėsime ir naujovių – dvi lauko auditorijas. Čia perkelsime svarbius praktinius užsiėmimus, kuriuose, jeigu jie vyktų universiteto patalpose, negalėtų dalyvauti galimybių paso ar jam lygiaverčio dokumento neturintys studentai“, – sako prof. R. Valutytė.

Tiesa, MRU informuoja, jog siekiant paspartinti kontaktinio mokymosi procesus ir sulaukti pilnų auditorijų, prie universiteto atvyks skiepobusai, kuriuose studentai ir visi norintieji gyventojais bus kviečiami pasiskiepyti nemokamai.

Atnaujinta IT infrastruktūra

Siekiant pagerinti transliuojamų paskaitų kokybę ir pasiekiamumą, vasaros metu universitete atnaujinta visa paskaitų transliavimo ir virtualios studijų aplinkos „Moodle“ infrastruktūra.

Universiteto auditorijose pastaruoju metu įdiegta 20 aukštos raiškos konferencinių kamerų, kurių mikrofonai yra daugiakrypčiai, daug jautresni, todėl nutolusiems studentams puikiai girdėsis ne tik dėstytojas, bet ir auditorijoje diskutuojantys bendramoksliai.

Šios kameros geba „sekti“ paskaitas dėstančius, todėl nuo šiol tai padaryti bus galima ne tik sėdint prie stalo, bet ir stovint prie lentos ar judant po auditoriją. Tokiomis kameromis netrukus turėtų būti aprūpintos ir likusios MRU auditorijos.

Gerėjančios sąlygos studentų namuose

Nuo šių mokslo metų atsinaujinimai bus pastebimi ne tik paskaitų metu, bet ir po jų. Pirmiausiai ji atkreipia dėmesį į studentų namais vadinamus MRU bendrabučius, kuriuose šiemet numatomas užimtumas yra šimtaprocentinis.

Dėl įvykdytų renovacijos projektų ir ženkliai pagerintų gyvenimo sąlygų, tiek pirmo kurso studentai, tiek užsienio šalių studentai noriai renkasi gyventi Studentų namuose. Viename iš pastatų visiškai atsisakyta bendro naudojimo dušo patalpų ir dar rudenį prie visų kambarių bus įrengti dušai ir tualetai.

Kitame pastate 80 proc. kambarių jau turi dušus ir tualetus. Kitos sąlygos taip pat palaipsniui gerėja: kiekviename aukšte yra po studijų, darbo bei poilsio kambarį, erdvios ir reikiamomis priemonėmis aprūpintos virtuvės. Visose patalpose veikia internetinis ryšys, kurį vasarą universitetas dar labiau paspartino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.