Klaipėdos gimnazijoje susirgus mokytojai, dalį moksleivių išsiuntė namo

Koronavirusu susirgus mokytojai, namo buvo išsiųsti nepasiskiepiję bei nepersirgę gimnazistai. Toks ugdymo įstaigos veiksmas sukėlė kai kurių moksleivių tėvų pyktį.

Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Kesminė, ve.lt

Sep 6, 2021, 1:44 PM

„Vakarų ekspreso“ redakcija sulaukė tėvų kreipimosi su prašymu išsiaiškinti, ar mokykla gali dalį moksleivių išsiųsti namo, o daliai leisti mokytis klasėse.

Tėvų nepasitenkinimą sukėlė Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos sprendimas nepasiskiepijusius ir nepersirgusius moksleivius išsiųsti į namus, kai koronavirusu susirgo viena mokytoja.

„Sūnus grįžo namo ir pasakė, kad į klasę atėjo socialinis pedagogas, paprašė pakelti rankas tų, kurie yra pasiskiepiję, ir tų, kurie nepasiskiepiję. Tuos, kurie nepasiskiepiję, išsiuntė namo. Mano vaikas net nesuprato, kodėl, nes niekas nepaaiškino“, – pasakojo į redakciją paskambinusi mama.

Susirūpinusi klaipėdietė prisiskambino į gimnaziją ir sužinojo, kad susirgo mokytoja ir dėl to mokykloje liks mokytis tik tie, kurie yra pasiskiepiję, o likusieji mokysis nuotoliniu būdu. Moksleivio mama stebėjosi, kad klasėje lieka vos keli moksleiviai, o didžioji dalis turės mokytis iš namų.

„Kokiu būdu tas mokymas vyks, nėra aišku. Mokslo metai dar neprasidėjo ir jau siurprizas.

Jei šitaip bus kelis mėnesius, pusmetį ar net visus metus, kaip atrodys mokymas, jei klasėje sėdi kokie trys vaikai, o visi kiti – nuotolyje? Kažkoks absurdas. Kodėl yra toks skirstymas? Jeigu yra mokoma nuotoliu, tegul visi mokosi nuotoliu. Dabar atsiranda kažkokie pateptieji, o sveiki vaikai, kurie nebuvo susirgę, priversti sėdėti namuose“, – apmaudą liejo klaipėdietė.

Mama pabrėžė, kad panikos daug, o informacijos mažai, nes tėvai neturi galimybės prisijungti prie elektroninio dienyno.

„Nedarome nieko neteisėto“

„Žemynos“ gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė patvirtino, kad buvo imtasi veiksmų siekiant užkirsti kelią ligos plitimui. Susirgusi mokytoja penktadienį turėjo 7 pamokas, visų jų metu dėvėjo kaukę, tačiau, pasak direktorės, norima apsaugoti nepaskiepytus ir nepersirgusius vaikus, kurių klasėms buvo vestos pamokos.

Paklausta, kiek mokinių buvo išsiųsta į namus, direktorė sakė, kad skaičius klasėse skirtingas: kai kuriose buvo po 5-6 vaikus, o kai kuriose ir po 20. Direktorė pripažino, kad nespėta tinkamai iškomunikuoti informacijos, nes gimnazija perėjo prie naujo elektroninio dienyno ir dar neturima prisijungimų. Buvo paprašyta, kad klasių auklėtojai informuotų tėvus, tačiau vaikai spėjo tėvams pranešti anksčiau.

R. Podoliankienė pridūrė, kad skiepijimasis yra tėvų ir vaikų sprendimas, tačiau galima naudotis galimybe testuotis. Pasak mokyklos vadovės, vienas moksleivis išėjo į namus, bet paaiškėjo, kad šeima turi galimybių pasus, nes darėsi antigenų testą ir vaikas jau buvo persirgęs.

Direktorė mano, kad jei vaikai būtų aktyviau testuojami, liekančių mokytis mokykloje skaičius būtų didesnis, nes, tikėtina, kad nemažai moksleivių persirgo to net nepajautę. Susirgusi gimnazijos mokytoja buvo pasiskiepijusi, serga nesunkiai. Pasak direktorės, planuojama, kad mokytoja pamokas taip pat ves nuotoliniu būdu. Nuo antradienio visi nepaskiepyti ir nepersirgę mokiniai mokysis prisijungdami prie platformos, o likusieji dirbs klasėse.

R. Podoliankienė teigė, kad tokiu būdu mokykla jau kurį laiką dirbo, tad tai nebus naujiena. Toks mokymosi būdas buvo pritaikytas ir vienoje klasėje susirgus moksleivei. Norima, kad kuo daugiau moksleivių turėtų galimybę mokytis klasėse, tačiau stengiamasi apsaugoti tuos, kurie neskiepyti ar nepersirgę.

Direktorė teigė, kad pirmadienį namo išsiųstiems moksleiviams mokytis nuotoliniu būdu gali reikėti apie savaitę.

„Prašome visų išlikti ramiems. Mes nedarome nieko neteisėto. Tiesiog trūksta žmonių, trūksta susikalbėjimo. Jei kyla klausimai, tėvai gali skambinti į gimnaziją, pateiksime visą informaciją. Šią savaitę jau bus prijungtas dienynas ir jame įspėsime apie viską, kas vyksta“, – patikino „Žemynos“ gimnazijos direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.