Vilniaus Gedimino techniko universitetas turi naują rektorių

Trečiadienį uždaro posėdžio metu VILNIUS TECH Taryba penkerių metų kadencijai išrinko naują rektorių. Juo tapo prof. dr. R. Kliukas.

Romualdas Kliukas.<br>Simo Bernoto nuotr.
Romualdas Kliukas.<br>Simo Bernoto nuotr.
Kandidatai į rektoriaus postą.<br>Lrytas.lt koliažas
Kandidatai į rektoriaus postą.<br>Lrytas.lt koliažas
Domantas Bručas.<br>Alekso Jauniaus nuotr.
Domantas Bručas.<br>Alekso Jauniaus nuotr.
Artūras Jukna.<br>Alekso Jauniaus nuotr.
Artūras Jukna.<br>Alekso Jauniaus nuotr.
Jelena Stankevičienė.<br>Simo Bernoto nuotr.
Jelena Stankevičienė.<br>Simo Bernoto nuotr.
Audrius Vaitkus.<br>Alekso Jauniaus nuotr.
Audrius Vaitkus.<br>Alekso Jauniaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 20, 2021, 10:49 AM, atnaujinta Oct 20, 2021, 3:05 PM

„Kandidatūrą šioms pareigoms užimti buvo iškėlę penki VILNIUS TECH bendruomenės nariai: Domantas Bručas, Artūras Jukna, Jelena Stankevičienė bei Audrius Vaitkus. Tai rodo universiteto bendruomenės stiprybę ir norą tęsti jau pradėtus darbus“, – teigia VILNIUS TECH Tarybos pirmininkas, AB „Kauno tiltai“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius.

Kas laukia naujo rektoriaus?

Pasak naujo VILNIUS TECH rektoriaus prof. dr. R. Kliukio, jo sprendimą užimti šią poziciją inspiravo asmeninė atsakomybė universiteto bendruomenei bei lojalumas VILNIUS TECH kaip savarankiško, aukščiausio lygio techniškojo universiteto idėjai.

„Tikiu universiteto bendruomene, kurioje ir pats užaugau, jos potencialu ir galimybėmis susitelkti, siekiant bendrų mūsų strategijoje ir mano, kaip rektoriaus, numatytų tikslų įgyvendinimo. Didžiuojuosi, kad nuoširdžiu kasdieniu darbu ir savo patirtimi galėsiu prisidėti prie VILNIUS TECH sėkmingo vystymosi, ir bendruomenės gerovės“, – sako prof. dr. R. Kliukas.

Naujai išrinktas rektorius taip pat atkreipia dėmesį, kad atslūgus emocijoms nieko nelaukdamas kibs į darbus. Vienas pirmųjų ir svarbiausių – suformuoti komandą ir pristatyti ją Senatui.

Naujasis rektorius pakeis prof. dr. Alfonsą Daniūną

Naujasis rektorius (-ė) pakeis šiuo metu VILNIUS TECH rektoriaus pareigas nuo 2011 m. einantį prof. dr. A. Daniūną, Prieš tapdamas rektoriumi, jis dirbo universiteto studijų prorektoriumi, (1994–2011 m.), Statybos fakulteto (SF) prodekanu (1993–1994 m.). Profesorius universitete dirba nuo 1978 m.

VILNIUS TECH rektoriaus A. Daniūno mokslinių interesų sritis – tamprių ir plastinių plieninių konstrukcijų analizė ir optimizacija, skaitiniai metodai, pusiau standūs konstrukcijų mazgai. Šiuo metu Universitete jis dėsto plieninių konstrukcijų ir jų projektavimo, plieninių konstrukcijų netiesinės analizės ir projektavimo dalykus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.