Hibridinėms pamokoms skirta įranga dalinama savivaldybėms

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) savivaldybėms pradėjo dalinti per 1800 hibridinės įrangos, pritaikytos hibridiniam mokymui, komplektų, kurie leis pamokas vesti hibridiniu būdu, kai dėl izoliacijos ar ligos dalis klasės vaikų negali atvykti į mokyklą. Savivaldybės juos išdalins mokykloms.

Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2021, 4:25 PM, atnaujinta Oct 28, 2021, 8:11 AM

„Pandemijos sukelta situacija skatina ieškoti naujų technologijomis paremtų būdų į mokymo procesą įjungti visus mokinius. Kaip tik ši įranga leis pilnavertiškai nuotolyje besimokantiems mokiniams įsitraukti į visus pamokos aspektus, o mokytojams sklandžiai vykdyti savo pamokos planą, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė. – Panašios įrangos planuojama įsigyti papildomai, kad hibridinį mokymo būdą galėtų naudoti kuo daugiau mokyklų“.

Hibridiniam mokymui pritaikytą įrangą – mobilius vaizdo įrašymo ir transliavimo įrenginius – tiekia UAB „Biznio mašinų kompanija“. Bendrovė kiekvienos savivaldybės mokyklų atstovams organizuos mokymus, kurių metu pademonstruos įrangos funkcionalumą ir jos naudojimo galimybes.

NŠA yra parengusi vadovą hibridiniam mokymui: mokytojams pateiktos šiam ugdymo būdui skirtos rekomendacijos bei metodiniai siūlymai (organizaciniai, techniniai, programiniai ir kiti sprendimai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.