G. Nausėdos patarėjas įvertino pandemijos valdymą mokyklose: atšaukti kontaktinį ugdymą nėra pagrindo

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Paulius Baltokas teigia, kad, Prezidentūros vertinimu, pandemija mokyklose yra valdoma tinkamai, todėl nėra jokio poreikio galvoti apie kontaktinio ugdymo atšaukimą. Šalies vadovo patarėjas taip pat akcentuoja, kad nors Vyriausybės sprendimas galimybių pasą taikyti ir vaikams nuo 12 metų kelia tam tikras grėsmes, tačiau, anot jo, yra prasmingas, siekiant ir toliau užtikrinti kontaktinį ugdymą.

Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 9:17 AM

„Mūsų akimis, pandemija mokyklose yra valdoma tinkamai. Kol kas tai yra rizikos ribų valdymas, tai sako ir ekspertai. Atostogos padėjo, kreivė mažėja, nematome jokio reikalo galvoti apie kontaktinio ugdymo atšaukimą. Kontaktinis ugdymas ir toliau išlieka prioritetas tiek švietimui, tiek, beje, turbūt ir mūsų normaliam gyvenimui ir ekonomikai“, – LRT radijui teigė P. Baltokas.

Prezidento patarėjas akcentuoja, kad siekiant užtikrinti kontaktinį ugdymą viena iš pagrindinių priemonių yra mokinių testavimas.

Jis taip pat įvertino ir trečiadienį Vyriausybės priimtą sprendimą nuo gruodžio 28 d. galimybių pasą taikyti ir vaikams nuo 12 metų. P. Baltoko teigimu, ši priemonė yra prasminga, siekiant užtikrinti kontaktinį ugdymą, tačiau kelia ir tam tikras grėsmes.

„Labai svarbu suprasti tai, kad mokyklose mokymosi rezultatai pandemijos metu buvo pablogėję, bet grįžo atgalios į normalų lygį, vertinant valstybinius brandos egzaminus. Tačiau psichologinė, emocinė ir fizinė vaikų sveikata, deja, ne. Ir siekiant įvesti štai šį mechanizmą kontaktinio ugdymo užtikrinimui, ypatingai svarbu įvertinti emocinę būklę, psichologinį vaikų klimatą tam, kad nepadarytume segregacijos ten, kur nereikia, tam, kad neduotume vaikams galimybės patyčioms“, – sakė P. Baltokas.

„Tai turi būti įvertintos šios grėsmės, bet šiaip iš principo priemonė, matyt, yra prasminga“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį į posėdį susirinkusi Vyriausybė priėmė sprendimą, kad nuo gruodžio 28 d. galimybių pasas bus reikalingas ir asmenims nuo 12 metų amžiaus. Iki šiol galimybių pasas buvo reikalingas nuo 16 metų.

Tačiau, sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, šio dokumento mokyklose nebus reikalaujama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.