J. Šiugždinienė kreipėsi į visas šalies savivaldybes dėl „Tūkstantmečio mokyklų“

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė kreipiasi į visas šalies savivaldybes, ragindama susitelkti ir ruoštis „Tūkstantmečio mokyklų“ programai.

Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 9:12 AM, atnaujinta Feb 7, 2022, 12:59 PM

„Gerbiami merai, savivaldybių vadovai ir darbuotojai. Džiaugiuosi, kad startavo „Tūkstantmečio mokyklų“ programa. Dėkoju už jūsų pagalbą, konstruktyvias pastabas, geranoriškumą. Neabejoju, kad mums visiems norisi, kad mūsų vaikai turėtų geriausias starto galimybes, mokytųsi šiuolaikiškose, atvirose mokykloje. Tokių mokyklų Lietuvoje jau yra daug, tačiau dar daug reikia nuveikti, kad visas tūkstantis mokyklų vadintųsi tūkstantmečio mokyklomis.

Visi suprantame, kad tai tikrai neatsitiks per vieną dieną ar net keletą metų, tačiau svarbiausia, kad startuojame jau dabar.

Man labai svarbu, kad visi atidžiai įvertintume švietimo situaciją savo savivaldybėse ir kartu apsispręstume dėl skaudžiausių taškų ir taikliausių investicijų į mokyklų bendruomenių kompetencijas ir aplinką, kurios duotų didžiausią efektą ugdymo kokybei. Nuraminkime bendruomenes, kad niekas nebus pamirštas. Tai programa, kurios esmė – tinklaveika ir bendradarbiavimas: sukurtais produktais ir investicijomis naudosis visi.

Noriu, kad dirbtume kartu. Mūsų komanda yra pasirengusi padėti jums pasiekti geriausių rezultatų.

Pasitikiu ir tikiu savivalda ir mokyklomis. Turi atsirasti daugiau laisvės priimti sprendimus kuo arčiau žmonių, stiprėti ir atsakomybė.

Pamirškime politines simpatijas ir antipatijas, šios programos esmė – vaikas, jo svajonės, jo ateitis. Susitelkime ir įgyvendinkime šią programą, juk nuo to priklauso visos Lietuvos ateitis. Gero, įkvepiančio starto mieli kolegos!“ – rašoma ministrės laiške savivaldybėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.