Švietimo ministerija žada peržiūrėti mokykloms privalomų pildyti dokumentų sąrašą

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) planuoja suburti tarpinstitucinę grupę, kuri peržiūrės mokykloms privalomų pildyti dokumentų sąrašą ir pateiks siūlymus dėl biurokratinės naštos mažinimo.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 5:50 PM

Ministerija pranešė, kad toks sprendimas priimtas per pirmadienį vykusį pasitarimą su mokyklų vadovais, pasirašiusiais kreipimąsi dėl biurokratijos švietimo įstaigose.

ŠMSM teigia, kad dauguma reikalavimų dėl dokumentacijos pildymo, yra susiję ne su jos, o kitų institucijų nurodymais. Mokyklos prašo būtent tarpininkavimo kalbėtis su kitomis ministerijomis, savivaldybėmis ieškant sprendimų, kaip sumažinti su ugdymu nesusijusių administravimo darbų švietimo įstaigose.

„Ministerija reguliariai peržiūri savo dokumentacijos sąrašą, jį mažina. Ministerijos bei švietimo statistika besirūpinančios Nacionalinės švietimo agentūros pozicija ta, kad kuo daugiau duomenų būti atviri, kad nereikėtų klausti mokyklų nei savivaldybei, nei kitoms įstaigoms, kad visi galėtų laisvai prieiti ir jais naudotis“, – pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Praėjusią savaitę Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinės sąjungos, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos gimnazijų asociacijos, Lietuvos progimnazijų asociacijos, Lietuvos pagrindinių mokyklų asociacijos, Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų asociacijos ir Lietuvos švietimo pagalbos asociacijos vadovai kreipėsi į ministeriją ir kitas institucijas prašydami inicijuoti diskusiją ar kitus veiksmus dėl biurokratijos švietimo įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.