Šilalėje – išpuolis mokyklos autobuse: jaunuolio sutalžytai mergaitei prireikė medikų pagalbos

Socialiniuose tinkluose antradienį paplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas kraupus išpuolis prieš nepilnametę – mokyklos autobuse Dariaus ir Girėno progimnazijos Obelyno daugiafunkcinio centro mokinys sumušė šeštokę. Mergaitės mama teigia, kad dukra kurį laiką praleido ligoninėje, dar bijo grįžti į mokyklą.

 Smurtas Šilalėje<br>Stop kadras
 Smurtas Šilalėje<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 5:27 PM

Apie tai pirmasis pasisakė ir vaizdo įrašu pasidalijo Seimo narys Remigijus Žemaitaitis. Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip septintokas vaikinas mokyklos autobuse smūgiuoja jaunai moksleivei, skrieja įžeidinėjimai.

„Mokinių bendravimo ypatumai Šilalėje, Obelyno mokyklos mokinys, kaip koks gyvulys be gailesčio daužo mokyklos mokinę! Nemalonu yra tai, kad mokyklos administracija, užuot padėjusi mergaitei ir jos šeimai, vakar tėvų paprašė tokios medžiagos neviešinti?!

Lieka tikėti, kad rytoj mokyklos administracijos sprendimas bus griežtas ir principingas! Nes jeigu jaunuolis bus perkeltas į kitą mokyklą, tai galiu jau įsivaizduoti, koks cunamis užvirs, klasės vaikų tėvų, kad jis nebūtų perkeltas!“, – rašė R.Žemaitaitis.

Šeštokės mama portalui lrytas.lt pasakojo, kad dukra po incidento kurį laiką praleido ligoninėje, dar bijo eiti į mokyklą.

„Gulėjom ligoninėj, šiuo metu esam namuose, bijo dukra eiti į mokyklą. Tas berniukas ne vien prieš mano dukrą, bet ir prieš kitas mergaites smurtauja. Skundėsi ir kitų mergaičių mamos, kad jis nuolat šitaip. Ne pirmą kartą prieš mano mergaitę jau – būdavo, kad ateina su mėlynėmis ant kojos“, – sunkiai žodžius rinko merginos mama.

Pasak jos, paauglei nuo smūgių patino galva, patemptas kaklas.

Mokyklos vadovas Arūnas Aleksandravičius portalui lrytas.lt patvirtino, kad incidentas įvyko penktadienį. Tiesa, jį papiktino tai, kad vaizdo įrašas atsidūrė ir viešojoje erdvėje.

„Pats įvykis yra tragedija ir tokių dalykų būti neturėtų. Vaikams važiuojant namo įvyko šita bėda. Kita didelė problema ta, kad vietoje to, kad likusieji sustabdytų, viską filmavo, o vėliau – viešino feisbuke.

Valandos bėgyje apie viską sužinojau ir su socialine pedagoge nuvykome į vietą, kalbėjome ir su viena puse, ir su kita. Prašėme, kad įrašas būtų ištrintas iš interneto, nes jau ir taip pakanka negatyvo ir patyčių viešojoje erdvėje, ypač tokiu laikotarpiu“, – aiškino mokyklos direktorius.

Pasak A.Aleksandravičiaus, pirmadienį mokyklos vadovybė susitiko su jaunuoliais, pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

„Kai nuvykau į mergaitės namus, jau buvo atvykę policijos darbuotojai, vaiko teisės ir mokykla irgi savo ruožtu atlieka tyrimus. Trečiadienį sukviesime abi puses, tėvelius, Vaiko teises, nes tokie dalykai tikrai yra netoleruotini“, – tvirtino mokyklos vadovas.

Pasak jo, abi pusės pateikia skirtingas konflikto priežastis. Antradienį su mokiniais bendravo ir psichologė, netrukus bus sudarytas planas, kaip padėti tiek nukentėjusiai merginai, tiek įvykį mačiusiems bendramoksliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.