Rinktis, kurią mokyklą Kaune vaikui lankyti, bus galima mėnesiu ilgiau nei ankstesniais metais

Priėmimo į mokyklas tvarka nekinta, tačiau tėvelių patogumui visu mėnesiu prailgintas registracijos terminas, kad kauniečiai turėtų pakankamai laiko apsispręsti, o jų atžalos patektų į patogiausias ugdymo įstaigas, praneša Kauno miesto savivaldybė, skelbdama, kad ateinančią savaitę, kovo 15-ąją, pradedama miesto vaikų registracija į priešmokyklines ir vidurinio ugdymo programas.

Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-09 09:55

Lyginant su praėjusiais metais, registracija mėnesiu paankstinta, todėl vaikų tėveliai galės be streso įsivertinti ir apsispręsti, kurią ugdymo įstaigą norėtų lankyti jų atžalos. Savivaldybė siekia, kad mažieji kauniečiai ne tik kokybiškai lavintųsi, mokytųsi moderniose patalpose, bet ir pamokas lankytų arčiau namų.

Savivaldybė skelbia, kad tėveliai ar globėjai elektroninius prašymus gali teikti nuo kovo 15 iki gegužės 31 dienos internetu mokykla.kaunas.lt. Negalint užpildyti prašymo informacinėje sistemoje, jis pateikiamas tiesiogiai pasirinktoje mokykloje. Kaip įprastai, vienas vaikas gali registruotis į dvi miesto įstaigas.

Pirmumas registruojant teikiamas vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Kauno mieste ir patenka į mokyklai priskirtą teritoriją, arčiausiai ugdymo įstaigos. Rinktis mokyklą pagal kasmet Lietuvoje sudaromus švietimo ir ugdymo įstaigų reitingus, bus keblu. Mat jeigu tarp pasirinktų ugdymo įstaigų nėra priskirtosios mokyklos pagal deklaruotą gyvenamąją vietą savivaldybės teritorijoje, informacinė sistema ją priskirs automatiškai, perspėja Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Ir nors kiekvienam Lietuvos moksleiviui valstybė skiria mokinio krepšelį (viešuosius finansus), kurie nepriklauso nuo to, ar vaikas mokosi savo savivaldybės mokykloje, ar gretimoje, Kaune vertinant tėvelių prašymus atsižvelgiama į gyvenamosios vietos deklaravimo datą, vaiko specialiuosius poreikius bei mokykloje jau besimokančius seses ar brolius. Tik priėmus į mokyklas visus Kauno miesto gyventojų vaikus, į jas registruotis galės ir norintieji iš kitų savivaldybių, pabrėžiama Kauno miesto savivaldybės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.