J. Šiugždinienė: pilietiškumo ugdymas bus įtrauktas į ugdymo programas

Pilietiškumo ugdymas bus įtrauktas į ugdymo programas, vyresnių klasių moksleiviams dalyvavimas savanoriškose veiklose, organizacijose taps privalomu, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Jurgita Šiugždinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 11:39 AM

„Tobulinti tikrai yra ką, tikrai yra ką stiprinti, šiuo metu kaip tik dirbame prie bendrojo ugdymo programų tobulinimo – pilietiškumo pagrindai bus integruoti į kiekvieną bendrojo ugdymo programą (...), taip pat stipriname pilietiškumo pagrindų modulį, kalbamės su universitetais, kad būtų sustiprintas mokytojų rengimas pilietiškumo pagrindų srityje“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį sakė ji

Pasak J. Šiugždinienės, taip pat planuojama parengti mokytojų kvalifikacijos tobulinimo programą stiprinant pedagogų pilietinio ugdymo žinias, o nuo 2023-iųjų socialinė-pilietinė veikla taps privaloma 11–12 klasių moksleiviams.

„Tai yra savanorystė, dalyvavimas įvairiose organizacijose, taip pat ir Šaulių sąjungoje, tai gali būti ir skautai, prisidėjimas prie įvairių savanorystės veiklų (...). Čia viduriniam ugdymui, 11–12 klasėms, to anksčiau nebuvo. Tokia veikla taps privaloma nuo 2023-iųjų metų“, – pabrėžė ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.